image

Snapchat erkent misleidende privacybeloftes

vrijdag 9 mei 2014, 11:10 door Redactie, 1 reacties

De populaire foto-chatapp Snapchat heeft bekend dat het misleidende privacybeloftes tegenover consumenten en gebruikers heeft gedaan. Snapchat is een populaire foto-chatapp voor het uitwisselen van foto's en heeft wereldwijd miljoenen gebruikers.

Uitgewisselde foto's zouden na een bepaalde tijd verdwijnen. Het bleek echter mogelijk om op eenvoudige wijze de foto's toch te bewaren, ook al beweerde Snapchat dat de foto's "voor eeuwig" zouden verdwijnen. Daarnaast missleidde Snapchat consumenten ook over de hoeveelheid persoonlijke gegevens die werden verzameld en de beveiligingsmaatregelen die het had genomen om die gegevens tegen misbruik te beschermen.

Een kwetsbaarheid in de beveiliging van Snapchat zorgde ervoor dat aanvallers een database met de telefoonnummers en gebruikersnamen van 4,6 miljoen Snapchat-gebruikers konden samenstellen.

Schikking

De bekentenis van Snapchat volgt na een schikking met de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC). "Als een bedrijf tegenover consumenten privacy en veiligheid een belangrijk verkooppunt noemt, is het essentieel dat die beloftes worden nagekomen", zegt FTC-voorzitster Edith Ramirez. "Elk bedrijf dat de consument over de eigen privacy- en veiligheidspraktijken misleidt riskeert actie van de FTC."

Als onderdeel van de schikking met de FTC mag Snapchat geen misleidende uitspraken meer over de privacy, veiligheid en vertrouwelijkheid van gebruikers hun gegevens doen. Verder zal het bedrijf een uitgebreid privacyprogramma moeten implementeren dat de komende 20 jaar door een onafhankelijke privacyprofessional zal worden gemonitord.

Reacties (1)
09-05-2014, 20:56 door Anoniem
Als onderdeel van de schikking met de FTC mag Snapchat geen misleidende uitspraken meer over de privacy, veiligheid en vertrouwelijkheid van gebruikers hun gegevens doen.

En zo is de niet-meer-doen-hét tactiek van de overheid weer een eens toegepast.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.