image

Beveiligingsbedrijf aangeklaagd wegens datalek

dinsdag 6 november 2012, 10:32 door Redactie, 0 reacties

Het Amerikaanse beveiligingsbedrijf TrustWave is aangeklaagd omdat het de gegevens van een klant niet goed zou hebben beveiligd en diefstal ervan niet snel genoeg bekendmaakte. Het gaat om één van de grootste datadiefstallen die ooit in de Verenigde Staten plaatsvonden. Een aanvaller wist 3,6 miljoen social security nummers en 387.000 creditcardgegevens van het South Carolina Department of Revenue te stelen.

Volgens de aangespannen rechtszaak zou Trustwave zich niet aan de 'opgelegde taken' hebben gehouden om de gegevens te versleutelen en de datadiefstal snel te rapporteren. Op 10 oktober werd het ministerie ingelicht over een vermoedelijke inbraak, waarbij persoonlijke informatie van belastingbetalers was gestolen. Het zou gaan om belastingopgaven die sinds 1998 waren ingediend.

Een week later, op 16 oktober, ontdekten onderzoekers twee pogingen om het systeem te hacken die begin september plaatsvonden. Ook werd een poging van eind augustus ontdekt. Halverwege september vonden twee andere inbraken plaats en zou de hacker de gegevens voor het eerst hebben buitgemaakt.

Naast Trustwave, dat niet wilde reageren, is ook een overheidsinstantie aangeklaagd die zich met de automatisering van andere overheidsinstanties bezighoudt. Via het netwerk van deze dienst werden de gegevens gestolen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.