image

ABN AMRO schakelt pinnen buiten Europa uit

dinsdag 6 november 2012, 12:45 door Redactie, 11 reacties

ABN AMRO gaat voor klanten die het afgelopen jaar niet buiten Europa hebben gepind het pinnen buiten Europa standaard uitschakelen. De maatregel gaat vanaf 20 januari 2013 in. Klanten hebben wel de mogelijkheid om het pinnen buiten Europa weer in te schakelen. Dit kan zowel via Internetbankieren als telefonisch of via een kantoor. De bank gaat vandaag klanten hierover inlichten.

De bank stelt dat voor de meeste klanten pinnen buiten Europa standaard wordt 'uit' gezet. Voor ongeveer 10% procent van de klanten die regelmatig de pas buiten Europa gebruiken verandert er niets.

Fraude
De maatregel moet schade door skimming te voorkomen. In veel gevallen proberen criminelen bij deze vorm van fraude met een gekopieerde betaalpas geld op te nemen buiten Europa. "Dat is nu minder makkelijk voor ze en daarmee wordt een hoop schade en ongemak voorkomen", aldus de bank.

Eerder schakelde ABN AMRO al bij de meeste klanten de mogelijkheid uit om geld naar het buitenland over te maken. "Dat heeft bijgedragen aan een forse afname van het aantal fraude gevallen. Met de maatregel die we nu nemen voor de betaalpas verwachten we ook schade door skimming verder terug te dringen", zegt Gijs Schreuder, Directeur Particulier Betalingsverkeer.

ABN AMRO volgt de Rabobank, die het pinnen buiten Europa al eerder voor klanten standaard uitschakelde.

Reacties (11)
06-11-2012, 13:04 door Anoniem
Eerste stap in "u kunt wel pinnen in <land-x> maar dat kost dan 5 euro extra".
06-11-2012, 13:30 door Anoniem
zucht.. Dan maar weer naar de abn vanmiddag om te kijken of dit alvast kunnen annuleren.
06-11-2012, 14:11 door Anoniem
Das mooi geregeld top.
06-11-2012, 14:35 door Anoniem
Door Anoniem: zucht.. Dan maar weer naar de abn vanmiddag om te kijken of dit alvast kunnen annuleren.

waarom? Uit het artikel:
ABN AMRO gaat voor klanten die het afgelopen jaar niet buiten Europa hebben gepind het pinnen buiten Europa standaard uitschakelen.

Als je het nodig hebt gehad, wordt het niet uitgezet
06-11-2012, 14:49 door Anoniem
Door Anoniem: zucht.. Dan maar weer naar de abn vanmiddag om te kijken of dit alvast kunnen annuleren.

Hoezo de zucht ?
Je gebruikt de pas tot nu toe niet buiten Europa en bent wel van plan om dat na 20 januari 2013 te gaan doen ?
Alleen in dat geval is het eventueel zinvol om 'meteen' je pinnen in 'ver weg' aan te zetten.
Pin je nu al regelmatig buiten Europa dat wordt het voor jou sowieso niet uitgezet, zo lees je hier.

Overigens denk ik dat nu snel bij een kantoor op de stoep staan ook wel een 'zucht....' ervaring zal opleveren.
Grote kans dat de interne medewerkers training (waar zit de aanvraag knop aanzetten in de systemen) ook nog bezig is, of moet beginnen.

Kortom, ik zie weinig nut om vanmiddag meteen naar een kantoor te gaan.
06-11-2012, 15:04 door johanw
Ik zou veel liever zien dat ze dat RFID betalen zonder pincode standaard uitschakelen. Nu moet ik nog maar zien of het uberhaupt uit te zetten is.
06-11-2012, 15:41 door Anoniem
Door johanw: Ik zou veel liever zien dat ze dat RFID betalen zonder pincode standaard uitschakelen. Nu moet ik nog maar zien of het uberhaupt uit te zetten is.

Misschien is het op de korte termijn nog uit te zetten, maar houd er rekening mee, dat het op de lange duur wordt afgedwongen. "Het is toch makkelijk voor de klant en de winkelier" zal dan wel weer het argument zijn. Persoonlijk zit ik niet te wachten op systemen die werken zonder contact, want dan moet ik zelf voor afscherming zorgen. Maar ik vraag me af wat een bank gaat doen, wanneer ik beweer dat betalingen van < € 25 die tijdens de spits gebeuren, het gevolg zijn van Het Nieuwe Skimmen. Je hoeft uiteindelijk alleen maar verbinding te maken met iemand zijn pas, om een bedrag te "downloaden".
06-11-2012, 15:51 door Anoniem
Daarbij is de mogelijkheid om de setting te veranderen waarschijnlijk aanwezig in het online banking gedeelte net als geld overmaken naar het buitenland wat na een kleine vertraging wegens security redenen gewoon aangezet kan worden.

Dus die zucht snap ik niet helemaal
06-11-2012, 16:24 door johanw
Door Anoniem: Misschien is het op de korte termijn nog uit te zetten, maar houd er rekening mee, dat het op de lange duur wordt afgedwongen.

Ik ben er redelijk van overtuigd dat het zal floppen, net zoals de chipknip (die wordt alleen gebruikt als men alle andere betaalmogelijkheden heeft afgesloten, zoals bij sommige parkeermeters en bedrijfskantines), maar ik heb er in de tussentijd geen behoefte aan.
06-11-2012, 18:21 door Anoniem
Ben als klant zeer tevreden met de beveiligingsmaatregelen die ABN neemt. Veel andere banken in Nederland zien deze goede toevoegingen niet of besteden er totaal geen aandacht aan.
07-11-2012, 01:06 door Anoniem
Bedenk dat het automatisch incasseren zonder dat je daar iets over te zeggen hebt gewoon internationaal straks aan staat. Maar dat kan je natuurlijk storneren. Lees: de bank laat je beroven omdat ze geen zin hebben om te controleren of iemand werkelijk geld van je rekening mag krijgen en je betaald samen de berovingskosten terug omdat de bank dat toch niet meer terug ziet van de berover.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.