image

Virus op Belgisch overheidsnetwerk steelt Oekraïne-dossiers

zaterdag 10 mei 2014, 13:49 door Redactie, 2 reacties

Aanvallers zijn erin geslaagd om het computernetwerk van het Belgische Ministerie van Buitenlandse Zaken met een virus te infecteren en zo geheime dossiers over de Oekraïne te stelen, zo melden De Tijd en L'Echo. De Belgische inlichtingendiensten zouden de aanval op het overheidsnetwerk hebben ontdekt.

"Volgens de eerste informatie blijken alvast dossiers over de Oekraïne te zijn gekopieerd. Er is dus sprake van spionage. Maar we bekijken de omvang van de schade nog", zegt woordvoerder van Buitenlandse Zaken, Joren Vandeweyer. "We proberen de daders nog te identificeren. Het is dus voorbarig om met zekerheid te concluderen wie hier achter zit."

Premier Elio Di Rupo laat weten dat de ICT-dienst van het ministerie alles in het werk stelt om de omvang van het probleem te analyseren, de integriteit van de getroffen infrastructuur te herstellen en de beveiliging van het netwerk te versterken, zo meldt het Nieuwsblad.

Reacties (2)
10-05-2014, 16:50 door Anoniem
De Amerikanen hebben tegen belgie verteld dat het de russen waren....
Want de NSA zou zoiets nooit doen namelijk.
12-05-2014, 07:38 door Anoniem
De vorige keer waren het de Britten, nu de Russen. Voordat Brussel onze nieuwe hoofdstad wordt mogen ze wel eerst op cursus daar.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.