image

Microsoft patcht Flash Player-lek in IE10

woensdag 7 november 2012, 11:40 door Redactie, 0 reacties

Net als Google heeft ook Microsoft een beveiligingsupdate voor de browser uitgebracht, aangezien in de nieuwste versie van Internet Explorer Flash Player standaard zit ingebakken. In de mediaspeler zitten verschillende kwetsbaarheden waardoor aanvallers het onderliggende systeem kunnen overnemen. Gebruikers van Internet Explorer 10 kunnen de ingebakken Flash Player niet zelf upgraden en zijn hiervoor afhankelijk van Microsoft.

De softwaregigant stelt in de advisory dat Windows 8 32-bit en 64-bit, Server 2012 en Windows RT kwetsbaar zijn. Wie op deze besturingssystemen Internet Explorer 10 niet gebruikt moet toch upgraden.

Update
Ook andere applicaties, zoals Microsoft Office 2007 en Microsoft Office 2010, kunnen de Adobe Flash Player 10 in Internet Explorer aanroepen. Microsoft adviseert dat Windows-gebruikers de update direct installeren. Nog voor de lancering van Windows 8 werd er ook een lek in Flash Player ontdekt, waardoor de preview-versie van Windows 8 kwetsbaar was. Die kwetsbaarheid wilde Microsoft bijna twee maanden later patchen, wat voor felle kritiek zorgde.

Sindsdien publiceert Microsoft op dezelfde dag dat Adobe de patches uitbrengt de updates voor Internet Explorer 10. De update wordt automatisch via de Automatische Update functie gedownload en geïnstalleerd.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.