Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

IT-Security cursussen/opleidingen

07-11-2012, 11:58 door Frank38, 3 reacties
Ik ben nu ongeveer 10 jaar systeembeheerder maar ook bij ons zijn er veranderingen en moet je je steeds meer specialiseren. De laatste tijd hou ik me steeds meer bezig met de security maar zou me er nog meer in willen verdiepen en een diploma behalen. Natuurlijk heb ik eerst op het internet rondgekeken en zie opleidingen als CISSP staan waar je een enorme ervaring moet hebben. Ik zou het liefst met een soort "beginners"-securitybeheer training willen starten en vanuit daar kijken of het echt iets voor me is en dan de keuze maken voor een wat zwaardere training.

Weet iemand een cursus/opleiding voor een beginner (alleen systeembeheer-ervaring, geen kennis van linux) in de security ;-)

dank!
Reacties (3)
07-11-2012, 12:02 door SirDice
Deze jongens hebben er verschillende: https://www.certifiedsecure.com/certificatedetails/all

Geen idee of de cursussen goed zijn maar hun hackme's zitten leuk in elkaar.
07-11-2012, 12:28 door Anoniem
Industriecertificaten zijn geen diplomas. Het zijn industriecertificaten. Zoek om te beginnen eens uit wat het verschil tussen die twee is en welke richting je graag op wil.
17-11-2012, 10:06 door Anoniem
Wat is er tegen een beetje zelfstudie? Voor 60 euro heb je een prima en leuk leesbaar CISSP boek met oefen CD. Tenzij je een 4-jarige HBO opleiding informatiebeveiliging wil doen zou ik mij niet blindstaren op al die commerciele -dure-trainingen/certificeringen/diplomas. Succes!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.