image

Mogelijk nieuw onderzoek naar NASA-hacker

woensdag 7 november 2012, 16:00 door Redactie, 4 reacties

Het Britse Openbaar Ministerie en de Metropolitan Police Service overwegen een nieuw strafrechtelijk onderzoek naar NASA-hacker Gary McKinnon in te stellen. De Brit wist tien jaar geleden zo'n honderd slecht en niet beveiligde systemen van de Amerikaanse overheid te hacken, waaronder van NASA en het Pentagon. Na een langslepend juridisch gevecht oordeelde de Britse minister van Binnenlandse Zaken onlangs dat McKinnon niet aan de Verenigde Staten wordt uitgeleverd.

Dat wil niet zeggen dat McKinnon nu een vrij man is. "De Crown Prosecution Service en Metropolitan Police Service zullen een gezamenlijke commissie vormen om te bepalen of er een nieuw strafrechtelijk onderzoek naar de beschuldigingen tegen Gary McKinnon moet plaatsvinden", aldus een woordvoerder van de politie tegen V3.

Proces
De commissie zou eind november bij elkaar moeten komen en kijkt alleen of er een nieuw onderzoek nodig is. De kans bestaat dan ook dat er verder geen actie of beslissing volgt, aldus de woordvoerder.

De moeder van McKinnon laat via Twitter weten dat ze de afgelopen jaren voor een proces in Groot-Brittannië heeft gevochten. "Zolang het zich niet weer tien jaar voortsleept."

Reacties (4)
07-11-2012, 17:06 door sjonniev
En wat een geldweggooierij weer. Jarenlang in angst zitten of je naar de VS uitgeleverd wordt, waar je kunt kiezen of je kort door Bubba onderhanden genomen wordt (plea bargain) of lang, is blijkbaar geen straf genoeg. Uitleveren aan landen die zelf niet uitleveren zou verboden moeten worden.
07-11-2012, 17:09 door spatieman
maar dat de nasa in de tussen tijd vaak genoeg plat gelegd is worden ,tja, die hackers pakken ze niet.
is teveel werk, dit is makelijker.
07-11-2012, 17:45 door Security Scene Team
Door spatieman: maar dat de nasa in de tussen tijd vaak genoeg plat gelegd is worden ,tja, die hackers pakken ze niet.
is teveel werk, dit is makelijker.

precies, af-"schrikbewind" voeren is makkelijker dan , hackers buiten de deur houden en ze te traceren.
07-11-2012, 22:18 door Gebruiker30037
laat die man gewoon met rust
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.