image

Chinezen opgepakt wegens DDoS-aanval op concurrent

dinsdag 13 mei 2014, 12:23 door Redactie, 0 reacties

De Chinese politie heeft vijf mannen opgepakt wegens het uitvoeren van DDoS-aanvallen op een concurrent. De aanvallen waren tegen een online gamingbedrijf uit Sjanghai gericht en veroorzaakten volgens de eigenaar van het bedrijf een schade van zo'n 1,2 miljoen euro.

Door de aanvallen konden gebruikers niet meer op de portal van het gamingbedrijf inloggen. Eén van de mannen achter de aanvallen werd in januari al door de politie aangehouden. De man vertelde dat hij door een internetbedrijf in Zhengzhou was ingehuurd. De eigenaar van het internetbedrijf was een directe concurrent van het bedrijf in Sjanghai. Daarnaast bood het internetbedrijf ook "hackingdiensten" aan.

De vijf opgepakte mannen zouden met hun expertise een botnet van geïnfecteerde computers hebben opgezet. Het ging om machines van scholen, consumenten en bedrijven. Vervolgens werden de besmette computers ingezet om de inlogpagina van het gamingbedrijf plat te leggen, waardoor betalende klanten niet meer konden inloggen. Alle vijf de mannen zitten in afwachting van hun proces vast, zo meldt ChinaNews.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.