image

Eerste Windows 8 patches sinds de lancering

vrijdag 9 november 2012, 10:00 door Redactie, 1 reacties

Microsoft zal aanstaande dinsdag de eerste beveiligingsupdates voor Windows 8 en Windows RT uitbrengen sinds de besturingssystemen op 26 oktober werden gelanceerd. Tijdens de patchdinsdag van november verhelpt de softwaregigant in totaal 19 beveiligingslekken. Het gaat om zes beveiligingsupdates, waarvan vier de hoogste beoordeling van 'critical' hebben gekregen. Via een kritieke kwetsbaarheid kan een aanvaller het onderliggende systeem overnemen.

Updates
De vier 'critical' patches verhelpen in totaal 13 ernstige lekken in Windows, Internet Explorer en het .Net Framework. Eén beveiligingsupdate met de beoordeling 'belangrijk' verhelpt vier lekken in Microsoft Office. De laatste update, die Microsoft als 'moderate' bestempelt, verhelpt twee Windows-lekken.

Van de vijf patches voor Windows zijn er er drie voor Windows 8 en Windows XP, twee voor Windows RT en vijf voor Windows 7 en Vista. De updates voor zowel Windows 8 als Windows RT verhelpen lekken waardoor aanvallers willekeurige code op het besturingssysteem kunnen uitvoeren. Ook voor Windows XP, Vista en Windows 7 worden verschillende ernstige gaten gedicht. Updaten kan vanaf dinsdagavond.

Reacties (1)
09-11-2012, 16:07 door Anoniem
Jaja en Windows 8 zou zo veilig moeten zijn.... Wacht wel op de eerste service pack voordat ik deze gaat kopen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.