image

Belgisch ministerie weer online na virusinfectie

dinsdag 13 mei 2014, 16:08 door Redactie, 2 reacties

Het Belgische Ministerie van Buitenlandse Zaken is weer online nadat er gisteren werd besloten de alle computers af te sluiten. Sommige computers van het ministerie waren met de Snake-rootkit geïnfecteerd. Daardoor zou vertrouwelijke informatie in handen van aanvallers zijn gekomen.

Doordat het ministerie van internet was afgesloten konden ambtenaren niet meer e-mailen en surfen. Ook visa- en paspoortaanvragen konden hierdoor niet meer worden gedaan. Vandaag zouden al 2200 aanvragen zijn behandeld, zo meldt De Morgen. Volgens de Belgische minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders gaat het om een "zeer sterke aanval vanuit Rusland". Welke concrete bewijzen er zijn gevonden dat de Russen achter de aanval zitten blijft onbekend.

Nederland

Reynders vreest echter voor nog meer aanvallen en liet vandaag op Radio 1 weten dat heel Europa met dergelijke aanvallen te maken krijgt. "Mijn Nederlandse collega zei me dat ze in Nederland elke dag zo'n aanval te verwerken krijgen", aldus de minister.

Reacties (2)
13-05-2014, 17:27 door Anoniem
Hier vinden ze een portscan op 22 al een aanval. Dat dit dan vanaf een bot met russisch ip adres gebeurt zegt dan niets.
14-05-2014, 10:43 door Mysterio
"Mijn Nederlandse collega zei me dat ze in Nederland elke dag zo'n aanval te verwerken krijgen"
Wat weet Frans Timmermans opeens veel van computers af. Gelukkig is zijn Russisch goed genoeg om de boel even uit te leggen in Moskou.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.