image

106 Belgen slachtoffer van fraude met internetbankieren

dinsdag 13 mei 2014, 17:37 door Redactie, 0 reacties

In het eerste kwartaal van dit jaar zijn 106 Belgen het slachtoffer van fraude met internetbankieren geworden, waarbij in totaal 147.000 euro werd gestolen. In dezelfde periode van vorig jaar ging het nog om 473 effectieve fraudepogingen met een totale schade van 1,27 miljoen euro.

Dat meldt Febelfin, de overkoepelende federatie voor de Belgische financiële sector. Volgens Febelfin is de daling door verschillende factoren te verklaren. Zo zijn er onlangs verschillende verdachten van fraude met internetbankieren aangehouden, zowel in België als in Nederland. Ook zouden eindgebruikers waakzamer zijn en bewuster met de beveiliging van hun computer en met de bescherming van hun persoonlijke gegevens en codes omgaan.

Phishing blijft de fraudetechniek die het vaakst wordt gebruikt. Gebruikers van internetbankieren worden in deze gevallen telefonisch en/of per e-mail naar hun codes voor internetbankieren gevraagd. Wanneer ze deze codes doorgeven, dan geven ze de fraudeurs eigenlijk toegang tot hun rekening. Sinds enkele maanden duikt ook malware opnieuw vaker op, waarmee fraudeurs toegang tot de bankrekening kunnen krijgen.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.