image

Stuxnet infecteerde ook netwerk Chevron

vrijdag 9 november 2012, 10:59 door Redactie, 1 reacties

De beruchte Stuxnetworm wist ook het netwerk van oliegigant Chevron te infecteren, zo laat het bedrijf tegenover de Wall Street Journal weten. De infectie had echter geen nadelige gevolgen voor het netwerk of het bedrijf. Stuxnet was ontwikkeld om de uraniumverrijkingscentrale in het Iraanse Natanz te saboteren.

De malware gebruikte een voorheen onbekend beveiligingslek om zich via USB-sticks te verspreiden. Uiteindelijk dook de worm in 115 landen op en besmette 100.000 computers. Onder die computers bevonden zich ook machines van Chevron.

Gevolgen
"Ik denk niet dat de Amerikaanse overheid besefte hoever het zich had verspreid", zegt algemeen directeur Mark Koelmel. "Ik denk dat het nadeel van wat ze deden veel groter zal zijn dan wat ze bereikt hebben." Tegenover CNET bevestigt een woordvoerder dat het netwerk inderdaad besmet was geraakt, maar de infectie geen gevolgen had.

Stuxnet was zo geprogrammeerd dat het alleen bij bepaalde systeemconfiguraties tot actie overging. "Twee jaar geleden identificeerden onze veiligheidssystemen het Stuxnetvirus. We hebben het probleem meteen en zonder incident opgelost", aldus de woordvoerder.

Reacties (1)
09-11-2012, 19:08 door Anoniem
In NL waren er toch ook rond de 150 infecties. Zegt Symantec.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.