image

Mozilla zoekt studenten voor Winter of Security 2014

donderdag 15 mei 2014, 16:24 door Redactie, 0 reacties

Mozilla is een nieuw initiatief gestart waarbij universiteitsstudenten de gelegenheid krijgen om aan de securityprojecten van de opensource-ontwikkelaar mee te werken. Winter of Security (MWoS), zoals het initiatief heet, bestaat uit 11 verschillende projecten van de Security Automation group.

De Security Automation group ontwikkelt securitytools voor echte problemen en behoeftes van Mozilla. Het gaat dan bijvoorbeeld om een tool voor het analyseren van Javascript broncode, een tool voor het scannen van geheugen, maar ook tools voor cryptografie, het scannen van kwetsbaarheden en het uitvoeren van audits. Volgens Mozilla is MWoS een win-win-situatie, omdat studenten de gelegenheid krijgen om aan echte securityprojecten te werken, terwijl Mozilla en de gemeenschap betere securitytools krijgen.

Elk project beschikt over een adviseur van Mozilla, daarnaast worden professoren gevraagd om de groepjes studenten vanuit de universiteit te begeleiden en ervoor te zorgen dat de projecten met hun lesstof overeenkomen. Volgens Mozilla is een ander voordeel dat professoren op deze manier de nieuwste securityprojecten aan hun eigen lessen kunnen toevoegen. Mozilla Winter of Security loopt van september dit jaar tot en met april 2015. Studenten kunnen zich tot 15 juli aanmelden.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.