image

Kwaadaardige ontslag-mail besmet personeelszaken

maandag 12 november 2012, 12:18 door Redactie, 1 reacties

HR-afdelingen van Amerikaanse bedrijven zijn het doelwit geworden van een e-mail die informatie over ex-werknemers opvraagt, maar in werkelijkheid malware bevat. Volgens het bericht heeft een voormalig werknemer onlangs een uitkering aangevraagd bij de Division of Unemployment Assistance (DUA). Om aan het verzoek te voldoen moet de HR-afdeling informatie over de ex-werknemer verstrekken.

Als het bedrijf niet op de e-mail reageert, kan het niet in beroep gaan tegen een mogelijke uitspraak. Als bijlage is een ZIP-bestand toegevoegd, dat weer een bestand genaamd Unemployment_case.exe bevat. Dit is in werkelijkheid een Trojaans paard, zo waarschuwt anti-virusbedrijf Sophos.

Eerder waarschuwde Kaspersky Lab al dat veel gerichte aanvallen via personeelszaken beginnen, aangezien de werknemers van deze afdeling gewend zijn om documenten te openen.

Reacties (1)
13-11-2012, 08:55 door Anoniem
Ook in Nederland zijn werkgevers verplicht informatie over ontslagen werknemers te verstrekken aan het UWV ten behoeve van een ww-uitkering ( zie:http://www.ontslagspecialist.nl/ontslag-en-ww.html ). Maar uiteraard moeten werkgevers de gegevens niet verstrekken aan kwaadwilligen die zich als het UWV voordoen.

Edo Bakema
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.