image

Saudi-Arabië gaat netwerken door hackers laten testen

zaterdag 17 mei 2014, 06:34 door Redactie, 2 reacties

Het Saoedische Ministerie van Binnenlandse Zaken is van plan om hackers te werven en vervolgens te gebruiken voor het testen van overheidsnetwerken. "Deze hackers zullen een training ondergaan om hun vaardigheden voor positieve doeleinden in te kunnen zetten", zegt Zaidan Al-Enezi.

Al-Enezi is coördinator bij het Nationaal Informatiecentrum dat onder het ministerie valt. Volgens de coördinator zijn sommige hackers goed in het hacken van websites, maar beschikken niet over de vaardigheden om netwerken te hacken. De hackers die het centrum wil werven moeten wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo mogen ze in het verleden geen schade aan overheidssystemen of websites hebben aangericht.

Er wordt dan ook vooral gezocht naar mensen die voor "erkenning" hun hackingvaardigheden hebben opgedaan. Al-Enezi roept ook andere overheidsinstanties en universiteiten op om hackers in te zetten voor het testen van de beveiliging, zo meldt de Saudi Gazette.

Reacties (2)
17-05-2014, 08:00 door Anoniem
Dus ze zijn expliciet op zoek naar s'kiddies met bevestigingszucht, maar die niet effectief zijn gebleken. Nou, dan maar goed opletten of ze wel de juiste kleur theedoek op hun hoofd hebben hoor.
19-05-2014, 14:10 door Eric-Jan H te D
Misschien kunnen ze beginnen met het netwerk van de PVV
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.