image

'Adviseurs Kroes niet gehackt tijdens werkbezoek'

dinsdag 13 november 2012, 11:40 door Redactie, 4 reacties

De laptops van adviseurs van Eurocommissaris Neelie Kroes zijn niet gehackt tijdens een internetconferentie in Azerbeidzjan, aldus de Azerbeidzjaanse autoriteiten. Kroes publiceerde op haar eigen blog een verslag van het werkbezoek en stelt dat activisten werden belaagd en de computers van haar adviseurs werden gehackt. De woordvoerder van Kroes, Ryan Heath, liet later weten dat de aanval plaatsvond terwijl ze in hun hotel verbleven.

Heath en een collega kregen een waarschuwing van Apple dat hun computers door een ongeautoriseerde partij waren benaderd. Hoe Apple dit heeft kunnen zien en waar de aanval uit bestond is onbekend.

Bewijs
Volgens de Azerbeidzjaanse autoriteiten hebben de aanvallen nooit plaatsgevonden. "Deze verklaring is ongegrond", zegt regeringsfunctionaris Ali Hasanov. "We hebben instructies aan de relevante diensten gegeven, waaronder de hoteladministratie, waar ze verbleven, om de kwestie aan te pakken. Er is geen sprake van gehackte computers, er is geen bewijs en feiten die de gegeven verklaringen bevestigen."

Volgens Hasanov hebben de beschuldigingen als enig doel het beschadigen van het imago van Azerbeidzjan en het zwart maken van de organisatoren van het evenement.

"Als Kroes en haar assistenten echt denken dat hun computers gehackt zijn, laat ze dan een klacht bij de Azerbeidzjaanse openbare aanklager indienen", zo laat Hasanov tegenover Trend.az weten.

Reacties (4)
13-11-2012, 11:44 door AdVratPatat
LOL, Neelie's adviseur is gehackt door Apple, en Azerbeidzjan krijgt de schuld :]
13-11-2012, 13:20 door Anoniem
Mensen met dergelijke banen zouden geen normale laptops mogen gebruiken maar alleen speciaal geconfigureerde remote desktop systemen. Een kleine OS install op een read-only disk die alleen binaries signed door de werkgever accepteerd. Die zonder password boot naar een desktop met daarop slechts een wifi/dail-up tool, een VPN met 3-factor authenticatie (password, token en biometrisch) en een citrix/rdp client. Zelfs al krijgen kwaadwilligen de laptop in handen dan nog kunnen ze niet bij gevoelige data.
13-11-2012, 13:32 door WhizzMan
In related news: "There are NO American tanks in Baghdad!"
13-11-2012, 15:14 door AdVratPatat
Door Anoniem: Mensen met dergelijke banen zouden geen normale laptops mogen gebruiken maar alleen speciaal geconfigureerde remote desktop systemen. Een kleine OS install op een read-only disk die alleen binaries signed door de werkgever accepteerd. Die zonder password boot naar een desktop met daarop slechts een wifi/dail-up tool, een VPN met 3-factor authenticatie (password, token en biometrisch) en een citrix/rdp client. Zelfs al krijgen kwaadwilligen de laptop in handen dan nog kunnen ze niet bij gevoelige data.
NEE!!! Ik wil Wiki-Leaks ;]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.