image

MKB achter grotere omvang spamberichten

dinsdag 13 november 2012, 12:16 door Redactie, 3 reacties

De omvang van spamberichten is in september toegenomen, wat voornamelijk door het MKB wordt veroorzaakt. Kaspersky Lab analyseerde in een nieuw rapport de spamberichten die in het derde kwartaal verschenen. Dan blijkt dat de meeste spamberichten 1KB groot of kleiner zijn. De berichten bevatten één zin en een link naar een website. In september werd echter een stijging van het aantal grotere e-mails waargenomen. Het gaat dan om berichten die tussen de 2KB en 5KB groot zijn.

"In de herfst zien we meestal een toename van de hoeveelheid spam besteld door het midden- en kleinbedrijf, en dit soort spam bevat meer informatie in het tekstveld", zegt Maria Namestnikova. Verder blijkt uit het rapport dat de hoeveelheid spam en het aantal kwaadaardige bijlagen nog altijd afneemt.

Reacties (3)
13-11-2012, 13:26 door Anoniem
leuk bericht, Maar waarom/hoe wordt dit veroorzaakt door het MKB wordt verstuurt. Enige wat ik daar eventueel aan kan linken (met de aanname dat amerika hoofdzakelijk uit mkb bestaat) is het in het conclusie genoemde 'As for the sources of spam, the amount of spam originating in the US rose considerably'
13-11-2012, 20:33 door Anoniem
S.P. Casino en EuroDice, is dat ook MKB?
13-11-2012, 21:39 door Anoniem
Neen 'anoniem' het versturen van 'reklameboodschappen' tussen MKB wordt in Nederland wettelijk nog niet gezien als SPAM. Dit is nog toegestaan. En wat men in dit artikel claimt is dat dit voornamelijk door het MKB wordt veroorzaakt. En dat is volgens mijn idee wel juist.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.