image

Britse overheid zoekt cybertalent met cyberchallenge

maandag 19 mei 2014, 12:47 door Redactie, 0 reacties

De Britse overheid heeft een nieuwe cyberchallenge ontwikkeld waarbij het publiek wordt gevraagd om een verdachte e-mail te onderzoeken en zo een groep cybercriminelen te ontmaskeren. De Cyber Security Challenge is een idee van de National Crime Agency (NCA).

Vorig jaar werd er ook al een soortgelijke competitie georganiseerd waarbij deelnemers verschillende challenges moesten oplossen. "Het doel is om de vaardigheden te testen die nodig zijn om cybercrime te onderzoeken en de individuen of groepen die hierachter zitten. Of het nu gaat om de verspreiding van malware of een poging om inloggegevens voor internetbankieren te stelen, wie cybercrime onderzoekt moet over de technische vaardigheden en kennis beschikken om Groot-Brittannië en de Britse burger tegen cyberaanvallen te beschermen", zegt Adam Kramer van de NCA.

Deelnemers zullen hun bevindingen terugkoppelen aan agenten van de NCA. De opsporingsdienst hoopt dat door de wedstrijd meer mensen een carrière in het onderzoeken van cybercrime zullen kiezen. De Cyber Security Challenge bestaat uit verschillende onderdelen die gedurende het jaar plaatsvinden, waarbij deelnemers het ook tegen elkaar zullen opnemen. De winnaars van de verschillende competities zullen uiteindelijk volgend jaar tijdens de finale uitkomen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.