image

Adblock Plus nu ook voor Opera-gebruikers

woensdag 14 november 2012, 12:39 door Redactie, 2 reacties

Na Firefox en Google Chrome beschikt ook Opera over een uitbreiding om advertenties te blokkeren. AdBlock Plus is al jaren de populairste uitbreiding voor Firefox en ook bij Google Chrome hebben veel gebruikers de uitbreiding geïnstalleerd. Een aantal dagen geleden verscheen Opera 12.10 die grotere verbeteringen aan de URL filter API bevat.

Daardoor was het eindelijk mogelijk een Adblock Plus te maken die soortgelijke resultaten behaalt als de Firefox- en Chrome-versies. De Opera-versie is gebaseerd op de Chrome-versie en de ontwikkelaars zijn van plan om een gemeenschappelijke code-basis voor beide browser te gebruiken.

Beperkingen
Dit maakt het mogelijk om voor beide browsers op hetzelfde moment updates uit te brengen. De huidige versie kent echter verschillende beperkingen, waarschuwt ontwikkelaar Wladimir Palant. Zo is Adblock Plus niet per website in te stellen, een beperking die in Opera zelf aanwezig is. Volgens Palant werkt het filter dan ook voor alle websites of geen enkele website.

Reacties (2)
14-11-2012, 12:50 door 0101
Overigens is een port van de populaire Chrome Adblock (http://chromeAdBlock.com) al langere tijd beschikbaar voor Opera: https://addons.opera.com/nl/extensions/details/adblockforopera/
14-11-2012, 20:01 door Anoniem
En toch blijf ik bij AdMuncher.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.