image

Nieuwe versie Adium verhelpt bugs en beveiligingslekken

dinsdag 20 mei 2014, 17:12 door Redactie, 1 reacties

Er is een nieuwe versie van Adium verschenen, het populaire chatprogramma voor de Mac, waarin 'veel' beveiligingslekken en verschillende bugs zijn verholpen. Daarnaast is het gebruik van TLS-encryptie via SHA256 uitgebreid. Adium is een veelzijdig programma omdat het allerlei chatdiensten ondersteunt.

Gebruikers kunnen daardoor via één programma tegelijkertijd op verschillende chatdiensten actief zijn. Een ander groot voordeel van Adium is de ingebouwde Off-The-Record (OTR)-encryptie. Hierdoor kunnen derden de inhoud van chatberichten niet lezen. Verder biedt OTR 'perfect forward secrecy'. In het geval een gebruiker zijn privésleutel verliest heeft dat geen gevolgen voor eerder verstuurde chatberichten, omdat voor elke sessie een unieke sleutel wordt gegenereerd en gebruikt.

Adium 1.5.10 is de eerste update in 2014 en bevat 8 bugfixes. Een andere belangrijke toevoeging is de update naar een nieuwe versie van de libpurple softwarebibliotheek. Deze versie verhelpt volgens de changelog 'veel' beveiligingsproblemen. De nieuwste versie is via Sourceforge te downloaden.

Reacties (1)
20-05-2014, 19:01 door Anoniem
Het is jammer dat de nieuwe versie van libpurple al sinds 2 februari beschikbaar is. Dat wil zeggen dat Adium gebruikers (waaronder ik) al 3,5 maand met publiekelijk bekende bugs over het net bewegen. https://developer.pidgin.im/wiki/ChangeLog Het zou vanuit security oogpunt fijn zijn als iig de onderliggende libraries wat vaker gelijk werden getrokken..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.