image

eBay waarschuwt gebruikers na inbraak op netwerk

woensdag 21 mei 2014, 16:03 door Redactie, 10 reacties
Laatst bijgewerkt: 21-05-2014, 16:18

Aanvallers zijn erin geslaagd om op het netwerk van eBay in te breken en zo toegang tot een database met gegevens van eBay-gebruikers te krijgen, zo heeft de veilingsite vandaag bekendgemaakt. De database bevatte versleutelde eBay-wachtwoorden en privégegevens van gebruikers.

Het gaat dan om namen, e-mailadressen, postadressen, telefoonnummers en geboortedata. De database zou geen financiële informatie bevatten. De inbraak op het netwerk was mogelijk doordat de aanvallers de inloggegevens van een "klein aantal" werknemers wisten te bemachtigen. De database met gebruikersgegevens zou tussen eind februari en begin maart zijn gecompromitteerd.

eBay kwam echter pas twee weken geleden achter het feit dat de inloggegevens van de medewerkers waren gestolen. Er zouden nog geen aanwijzingen zijn dat de gestolen gegevens voor frauduleuze doeleinden op eBay zijn gebruikt. Vanwege de inbraak zal eBay later vandaag aan alle gebruikers vragen, zowel via de website als e-mail, om het eBay-wachtwoord te wijzigen.

De inbraak bij eBay werd eerder vandaag door betaaldienst PayPal, dat onderdeel van eBay is, via een vooraankondiging bekendgemaakt. Volgens PayPal is uit forensisch onderzoek gebleken dat er geen gegevens van PayPal-gebruikers zijn buitgemaakt. Inmiddels staat ook de waarschuwing van eBay online.

Update 16:18

De waarschuwing van eBay is nu ook online verschenen. Hierop is de tekst aangepast.

Reacties (10)
21-05-2014, 16:34 door Anoniem
Wat een noobs... Ik had toch wel verwacht dat de persoonlijke gegevens encrypted opgelagen zouden zijn...
21-05-2014, 19:09 door WhizzMan
Je wilt ze niet encrypted, want dan zijn ze ook weer te decrypten. Je wilt ze gehashed, met een grote salt die per gebruiker verschilt in een algoritme wat niet bekend zwak is.

Ze stonden encrypted, maar voor zover ik weet niet gehashed. Ik mag hopen dat de FED ze nu onder toezicht gaat zetten, net als FaceBook, want dit is aan alle kanten falen wat makkelijk voorkomen had kunnen worden.
22-05-2014, 08:35 door EKTB
Ik heb nog geen mailtje van ze gekregen en op eBay.nl is ook geen waarschuwing te bespeuren.

Lekkere communicatie jongens.
22-05-2014, 08:41 door Anoniem
Ja, ik heb ook nog geen waarschuwing gezien.

Volgens mij zijn ze bij Ebay vergeten dat niet iedereen naar het .com toplevel domain gaat.

Gaat lekker daar bij Ebay, wekt niet echt veel vertrouwen.
22-05-2014, 09:24 door hx0r3z
ZUCHT!!!!!!!!!!!!!!!!!
23-05-2014, 03:23 door waaromdan
Vanwege de inbraak zal eBay later vandaag aan alle gebruikers vragen, zowel via de website als e-mail, om het eBay-wachtwoord te wijzigen.

2 dagen later heb ik nog geen melding gezien, zelfs niet op de frontpage van de website zelf, die de meeste users altijd gebruiken. Alleen als je nota bene uit eigen beweging helemaal links onderaan op het mini-linkje Announcements klikt, zie je een algemene melding die niet eens opvalt in een rijtje standaard nieuwstopics.

We are in the process of notifying all eBay users and asking them to change their password through email, site and other marketing communications channels. All eBay users will be notified.

Really?? Traffic jam zeker?

Door Anoniem:Volgens mij zijn ze bij Ebay vergeten dat niet iedereen naar het .com toplevel domain gaat.

Ik gebruik dot.com en heb geen enkele email gekregen. Niet in mijn inbox op eBay zelf, noch in mijn privé mailadres.
26-05-2014, 14:57 door Anoniem
Ik probeer mijn wachtwoord te wijzigen maar krijg geen e-mail retour. Ook niet na meerdere keren vragen en een dag wachten
Heen meer mensen dat?
27-05-2014, 12:53 door waaromdan
Als je je wachtwoord wijzigt krijg je geen bevestigingsmail van eBay. Je krijgt alleen ter plekke de melding dat je wachtwoord is gewijzigd.
14-06-2014, 19:23 door Anoniem
Ik probeer al de hele tijd mijn wachtwoord te veranderen, maar dit lukt niet! Krijg helemaal geen e-mail van ebay. En het telefoonnummer is oud en klopt niet meer. Dus nu kan ik mijn account niet meer gebruiken! Heb al gemaild, krijg ik een of andere standaard reactie terug. Stuur ik weer een mail, dat ik niks heb aan hen antwoord, of ze mijn mail überhaupt wel gelezen hebben? Krijg ik gewoon géén reactie.
Wat een gedoe zeg, heel erg vervelend dit!
30-10-2014, 01:57 door Anoniem
Het is gedaan met alle grote websites,Na niet in kunnen loggen met mijn oude inlognaam en wachtwoord op e-bay via sms om een nieuwe code gevraagt zodoende de wachtwoord te kunnen wijzigen,ind code verkregen en wachtwoord veranderd,sturen ze me weer naar de homepage waar ik weer mag inloggen vul mijn email addres in en gebruik de nieuwe wachtwoord.....niksnada kom er niet in,,,,,probeer het tot drie keer,,,niks nada,verschoon alle cookies op mijn pc log helemaal opnieuw in ,weer niet,ok dan maar opnieuw mijn wachtwoord veranderen nu niet via sms maar via mail,gebruik mijn hotmail waarop ik vroeger altijd bij ebay kon kopen en verkopen,na enkele minuten opnieuw een mail van e bay ,klik op de link en mag vervolgens mijn nieuwe wachtwoord intypen,gebruik nu een ander immers de eerste werkte niet,dus schrijf het goed op ,het wachtwoord wordt nu een 8 cijferige waarvan de eerste letter een hoofdletter is in combinatie met cijfers en tekens ,ok tot dusver weer goed allemaal ,ik krijg de melding dat mijn wachtwoord gewijzigd is,ik begin opnieuw log in met mijn e mailaddres (gebruikersnaam kan natuurlijk ook pretenderen zij) en log in met de net nieuwe ingevoerde en goedgekeurde wachtwoord,Weer lukt het niet,Pobeer het nog een keer of vijf en besluit dan dat heel ebay de tering kan krijgen want je wordt er inmiddels helemaal ziek van dat anno 2014 alleen het inloggen al zon probleem moet worden,heb vervolgens hetzelfde proberen te doen via de tablet en ook daar nul op rekwest,byebye e-bay zij het al eerder het is gedaan met alle groote sites ,de veiligheid klopt niet meer,je kan niemand meer vertrouwen ,jou gegevens zijn niet meer veilig! 2014-2015
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.