image

Australische politie arresteert 2 Anonymous-leden

donderdag 22 mei 2014, 11:40 door Redactie, 1 reacties

De Australische politie heeft twee mannen gearresteerd wegens betrokkenheid bij een aanvalscampagne tegen Australische en internationale websites. Het tweetal, van 18 en 40 jaar, zou volgens de politie lid van internetbeweging Anonymous zijn en elkaar online hebben leren kennen.

Bij de aanvalscampagne zouden websites via DDoS-aanvallen zijn platgelegd en beklad en werd er ook persoonlijke informatie buitgemaakt. "Hackingactiviteiten kunnen iedereen raken, van kleine bedrijven tot grote overheidsorganisaties", zegt adjunct-commissaris Tim Morris. "Deze activiteiten kunnen overheids- en bedrijfsnetwerken ernstig verstoren, wat catastrofaal kan zijn voor de mensen die op deze netwerken vertrouwen om hun bedrijven te runnen. Het is geen onschuldige kattenkwaad."

De twee mannen zouden volgens de aanklacht een internetprovider hebben aangevallen, alsmede Australische en Indonesische overheidssites. Tijdens huiszoekingen werden ook computers en computermateriaal in beslag genomen. De Australische politie verwacht dat de analyse van alle gegevens een aantal maanden in beslag zal nemen. De twee Australiërs verschijnen vandaag voor de rechtbank.

Reacties (1)
23-05-2014, 03:58 door Eric-Jan H te D
...." via DDoS-aanvallen zijn platgelegd en beklad"....

Beklad?
Beetje ongelukkige vertaling van "defacing" misschien.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.