Privacy - Wat niemand over je mag weten

[Verwijderd]

16-11-2012, 13:02 door [Account Verwijderd], 15 reacties
[Verwijderd]
Reacties (15)
16-11-2012, 13:16 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
16-11-2012, 13:34 door Anoniem
@AnonymousSecurity: Kan je niet wat meer naar de opmaak van je artikel kijken, en bijvoorbeeld de (PDF) stukjes enzo weglaten.....

Inhoudelijk: Ik dacht dat Schippers minister van volksgezondheid was, en niet staatssecretaris van justitie. Het voorstel vind ik walgelijk.
16-11-2012, 13:57 door SirDice
Ik deel u nu mee dat in de zittingsperiode van het huidige kabinet zo’n wetsvoorstel niet meer aan de Tweede Kamer zal worden toegezonden. Reden daarvoor is de demissionaire status van het kabinet, gevoegd bij het feit dat bij een eventueel wetsvoorstel een aantal (grond)rechten van burgers aan de orde zal zijn.
Daarbij zijn onder meer in het geding de autonomie en de persoonlijke levenssfeer van degene wiens lichaamsmateriaal het betreft. In het verleden is gebleken dat over de wijze waarop daarbij aan bedoelde (grond)rechten het best invulling kan worden gegeven, uiteenlopende en soms tegenstrijdige denkbeelden bestaan.

http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/kamerstukken/2012/06/06/kamerbrief-over-wetsvoorstel-zeggenschap-lichaamsmateriaal.html
16-11-2012, 14:49 door Anoniem

Ik had zoiets van...daar gaan we weer.....en zo lekker doorzichtig stap voor stap steeds meer... Je moet er toch van kotsen...

Wel opletten dat ze je kots niet opnemen in de databank. :)
16-11-2012, 16:52 door Anoniem
Hiervoor zou m.i. de Grondwet veranderd moeten worden, en dat krijg je echt niet gemakkelijk door de Eerste kamer, tenminste niet zolang Bea de scepter zwaait ;)
16-11-2012, 18:45 door quikfit
"Wet zeggenschap lichaamsmateriaal"......de enigste die geen zeggenschap is degene waar het om gaat....
16-11-2012, 18:57 door Anoniem
Dat is natuurlijk een klinkklare inbreuk op het medisch ambtsgeheim, iets wat fred&ivo ook maar al te graag afbreken.
17-11-2012, 17:06 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
17-11-2012, 20:51 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
18-11-2012, 12:59 door Anoniem
Het is hopelijk toch duidelijk dat deze zoveelste proefballon ook is bedoeld om het reservoir aan verontwaardiging uit te putten en de lat steeds hoger te leggen.
Wetgevers weten ook wel dat als je in relatief korte tijd maar genoeg privacy-verminderende voorstellen doet (met oplopend controverse-potentieel), het grote publiek allang tevreden is als van de 5 plannen 'er dan uiteindelijk maar' 1 of 2 worden uitgevoerd.
En dan zijn politici ook tevreden want het precedent voor verdere wetgeving is in wetten verankerd.
Daarnaast komen dit soort rapporten en voorstellen tot onderzoek, zoals laatst nog van minister Opstelten, uit de VVD/CDA+PVV tijd. Waar de VVD regelmatig welwillend kijkt naar privacy-verlagende maatregelen, vond de PVV privacy sowieso gelul.
Erg twijfelachtig of de PvdA hiermee zal instemmen. En dan nog, in de 1e Kamer heeft dit kabinet geen meerderheid.
19-11-2012, 14:00 door johanw
In de 1e kamer hebben ze samen met het CDA wel een meerderheid, en als er een anti-privacy partij is is het het CDA wel. En in de PvdA heb je ook een autoritaire stroming met Rotterdammers als Aboutaleb (heel veel van dit soort gedoe komt uit Rotterdam, ze willen ook steeds speciale uitzonderingen om extra big brother te spelen daar. Opstelten is daar ook burgemeester geweest).
19-11-2012, 15:04 door Anoniem
En hoe zit het met de miljoenen PKU prikjes die worden afgenomen bij pasgeborenen , ik vraag mij af of die dan ook als zodanig gebruikt (kunnen) worden. Hup elke nederlander potentieel verdacht ....
19-11-2012, 18:04 door SirDice
Door Anoniem: En hoe zit het met de miljoenen PKU prikjes die worden afgenomen bij pasgeborenen , ik vraag mij af of die dan ook als zodanig gebruikt (kunnen) worden. Hup elke nederlander potentieel verdacht ....
http://www.rivm.nl/Onderwerpen/Onderwerpen/H/Hielprik/Privacy_en_uw_gegevens
20-11-2012, 12:04 door Anoniem
Minister Schippers zou aan iedereen die in die DNA databank zit moeten vragen of die personen er bezwaar tegen hebben, en het NIET aan het kabinet over laten. Het kabinet is namelijk niet de eigenaar van het DNA, en kan het ook niet opeisen naar mijn mening dan.

Voor mij mag ze al in aanmerking komen voor een BigBrother award volgend jaar.
Dan dan ook gelijk de KPLD, Opstelten en Teeven, en onze Super tapper Ronald Prins van Fox-it want die smult er
al van. http://www.vn.nl/Standaard-Media-Pagina/De-geheimen-van-een-supertapper.htm

We kunnen eigenlijk al gaan beginnen met stemmen, zodat boven genoemden de uitnodiging nu al in kunnen plannen.


Wat een flut kabinet, en ministers hebben we toch weer, ik hoop dat dit kabinet snel valt want erger kan het bijna niet.
Hebben die mensen hun verstand nou in hun broekzak zitten?
Iemand opperde hier laatst nog dat niet alleen Opstelten en Teeven die plannen bedenken. Maar wie zijn die mensen dan met naam waar ze zich door laten voorlichten?

Experts op dit gebied zat dacht ik zo: Brenno de Winter, Prof. Bart Jacobs, en vul de lijst maar aan.


Telkens moet Nederland in opstand komen om kabinet en ministers iets aan het verstand te brengen wat echt niet door de beugel kan. Onze euro's verkwisten aan schijnveiligheid, en een controlestaat scheppen dat kunnen ze wel, maar echt goede maatregelen treffen, en documenten erop raadplegen ho maar. Nederland = "Stasi 2.0" aan het worden.

Europa en veiligheid anno 2012

Iedere Nederlander kan zo bij een wapenzaak twee kilo wapenkruit kopen, en een bom maken, en zich bij de IKEA of markt opblazen. Voor hulzen, kogelpunten en slaghoedjes heb je wel een verlof nodig, maar voor het gevaarlijkste onderdeel kruit heb je niks nodig, nog niet eens een ID-bewijs. Ik kan me nog voor de geest halen dat er ooit een TV programma was (15 jaar terug) van Jaap Jongbloed waar men rond de Sinterklaas in België en Nederland Nepwapens kon kopen in speelgoed zaken. Ze stapten dan een speelgoed winkel binnen en vroegen de verkoper(ster) wat ze daar van vonden, en of ze zich konden voorstellen wat voor een impackt het zou hebben zijn voor iemand die ermee werd geconfronteerd bijv. nepoverval bank.

Nu anno 2012 (meer dan 15 jaar verder dus) kun je nog steeds in België die nepwapens gewoon kopen en nog steeds
is hier geen wet voor maar overvallen komen nog steeds veel voor. Al die mensen die zijn geconfronteerd met zo'n nepwapen en een trauma aan hebben over gehouden negeren we dus maar gewoon? Tja ieder land heeft zo zijn eigen
wapen regeltjes toch? Ik dacht dat ieder mens gelijk was, of draait het enkel om de economie?
Hardrijden kan ook gewoon nog in verschillende landen met hun verschillende wetten, en slachtoffers hiervan vergeten
we dan ook meer weer gewoon want een Europa draait meer om de economie.

Dan schuift Europa de evaluatie antiterreurbeleid voor zich uit, maar wel investeren in meer camera's, hacken van thuiscomputers, verlengen van de bewaarplicht en meer van dit soort zaken. Meer politie op straat ho maar, maar wel
40 agenten zetten op een roof in een musea van laatst. Jaja het schilderij was ook wat waard. Of wat dacht men van de
politie die steeds maar weer hun eigen wetten niet naleeft.

Jaja we kunnen ze wat van in Nederland en op Europees gebeid, maar echte veiligheid daar draait het al lang niet meer
om.
20-11-2012, 15:04 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.