image

Vrijgelaten hacker stuurt VS rekening van 28.000 Bitcoins

vrijdag 23 mei 2014, 13:11 door Redactie, 7 reacties

Beveiligingsonderzoeker en hacker Andrew "Weev" Auernheimer die onlangs vrijkwam heeft de Amerikaanse autoriteiten een rekening van 28.000 Bitcoins gestuurd vanwege zijn onterechte gevangenisstraf. Auernheimer toonde in 2010 een beveiligingslek bij internetprovider AT&T aan.

Op 18 januari 2011 werd hij door de autoriteiten opgepakt. Ruim anderhalf jaar later werd hij schuldig bevonden aan identiteitsfraude en het zonder toestemming verkrijgen van toegang tot een computer. Vorig jaar maart veroordeelde de rechter hem tot een boete van 73.000 dollar en 41 maanden gevangenisstraf. Deze veroordeling werd in april van dit jaar in hoger beroep vernietigd.

Rekening

Auernheimer heeft nu een open brief met een rekening aan het Amerikaanse Ministerie van Justitie en de FBI gestuurd waarin hij om een schadevergoeding vraagt. Weev wil voor elk uur dat hij heeft vastgezeten één Bitcoin, aangezien dat zijn marktwaarde op dit moment zou zijn. In totaal bracht de hacker 1179 dagen in gevangenschap door, wat neerkomt op 28.296 Bitcoins.

"Ik accepteer geen Amerikaanse dollars, aangezien dit de favoriete munteenheid van criminele organisaties zoals de FBI, het Ministerie van Justitie, ATF en Federal Reserve is, en ik wil deze criminele ondernemingen niet ondersteunen", zo laat Auernheimer in de brief weten. Het geld wil de hacker gaan gebruiken voor het aanleggen van monumenten voor Timothy McVeigh, Andrew Stack en Marvin Heemeyer. Volgens Auernheimer zijn dit echte Amerikaanse patriotten.

Reacties (7)
23-05-2014, 13:30 door PietdeVries
Wat een mannetje... 1179 dagen van huis en helemaal de kluts kwijt. Wel een aardige rekensom:1179 dagen weg, 1 bitcoin per uur gederfde inkomsten, dus 28.000 bitcoin vergoeding? Die knakker denkt 7 dagen per week, 24 uur per dag 1 bitcoin per uur te kunnen vangen? Hackers zijn notoir lui - vervangen alles door een script in plaats van 't zelf te doen - dus ipv 7 x 24 is het denk ik eerder 5 x 6 uur per week.
Ik stel voor dat 'ie een nieuwe rekening stuurt, inclusief afdracht aan de staat (belasting) en sociale lasten van in totaal 6000 uur. En dan rekenen we nog ruim ;-)
23-05-2014, 14:06 door Anoniem
Ik denk dat jij (en de meeste andere couchsurfers) wel anders zullen piepen als jij bijna 4 jaar verdwijnt van de aardbodem.
Niet alleen dat, maar als ik 4 jaar niet met mijn beroep bezig kan zijn zakt mijn marktwaarde ook nog eens.
Dus ook daarvoor compensatie.

Denk alleen dat als ze mij nog vrij zouden laten na 4 jaar onschuldig in de gevangenis (of martelkamer) ze niet een rekening kregen in bitcoins...
23-05-2014, 14:21 door Anoniem
Door PietdeVries: Wat een mannetje... 1179 dagen van huis en helemaal de kluts kwijt.

tijd dat goedkope praatjes mannetje pietdevries zelf gaat ervaren hoe het is om onterecht ruim drie jaar in een amerikaanse gevangenis te moeten doorbrengen.
23-05-2014, 15:25 door Anoniem
Jullie hadden de namen van Timothy McVeigh, Andrew Stack en Marvin Heemeyer moeten linken. Nou niet bepaald de personen die bij een weldenkend mens opkomen als ie een monument wil oprichten.
23-05-2014, 16:52 door Anoniem
Voor de goede orde, hij wil deze mensen niet een standbeeld geven voor wat ze gedaan hebben maar voor wat ze geleden hebben.

Timothy McVeigh,
= golf oorlog veteraan, 6 voudig onderscheiden met medailles waaronder de bronze star. Heeft in de golf oorlog iraqezen moeten doodschieten die zich wilde overgeven onder het mom van 'jij schiet ze dood, of wij schieten jou dood voor desertie'.
Komt thuis na de oorlog en kan zijn 6 medailles niet inzetten voor werk. wordt zelfs uit het leger gegooid omdat hij niet geschikt zou zijn (vreemd na 6 medailles). krijgt nog trappen na voor zogenaamd teveel soldij te hebben ontvangen in het leger.
raakt boos op de ATF en FBI voor het overvallen en doodschieten van ongewapende vrouwen en kinderen en besluit dat het beste is om 2300kg aan explosieven te parkeren onder de kantoren van deze twee organisaties.

Andrew Stack
= software engineer, wiens leven door de Amerikaanse belastingdienst om zeep is geholpen. Dankzij diverse wetsveranderingen zijn zijn bedrijven failliet gemaakt en hij persoonlijk ook. Kort verhaal, als ZZP-er software engineer mocht je ineens niet meer je belasting aangifte doen als ondernemer maar moest je dit doen als particulier. dat betekende dat je niet op tijd je belastingaangifte particulier hebt gedaan en dan gaat de IRS nogal miepen... vervolgens zorgen ze hiervoor dat zijn bedrijf failliet gaat omdat hij simpelweg niet meer mag handelen als bedrijf van dag 1 op dag 2. Zijn opdrachtgevers (grote vliegtuigmaatschappijen mogen echter wel jaren later pas hun belastingaangifte doen of deze worden zelfs helemaal kwijt gescholden.
Na eindeloos tegen de beerkaai vechten met veel geklaag en procedureren besluit deze man om zijn prive-vliegtuig te vullen met benzine tonnen en hiermee aan te kloppen bij zijn belastingkantoor (zonder af te remmen).

Marvin Heemeyer
= lasser en uitlaatbouwer, wiens leven door de Amerikaanse overheid om zeep is geholpen toen hij bij de Amerikaanse variant van de domeinen een stuk land kocht om daar zijn uitlatenfabriekje op te bouwen. Vervolgens komt er een grote betonfabriek aan die zegt 'ik ga nu hier bouwen'. Na jarenlange strijd tegen dit besluit lukt het hem niet en de betonfabriek bouwt op zijn land een grote fabriek zodanig dat zijn uitlatenfabriekje niet eens meer een oprit heeft. afgesloten van de buitenwereld en geen enkele manier om klanten te krijgen (die gaan niet door een betonfabriek heen) worden hem door de gemeente allerlei drogfouten opgespeld. zoals het niet aangesloten zijn op de riolering en het op het terrein hebben staan van auto's zonder uitlaten a duizenden dollars boete.
Marvin besluit zijn lasdeskundigheid in te zetten om zijn bulldozer te A-Teamen en met zijn verstevigde bulldozer rijdt ie door het gemeentehuis maar komt uiteindelijk vast te zitten en schiet zichzelf door het hoofd.

Rode draad in deze verhalen zijn dat er Amerikanen zijn die last hebben van de overheid, het onredelijk handelen van die overheid en het vervolgens nergens naartoe kunnen met deze problemen met deze overheid. Wellicht was een ombudsman geen slecht idee.
23-05-2014, 17:45 door Prx
"Ik accepteer geen Amerikaanse dollars, aangezien dit de favoriete munteenheid van criminele organisaties zoals de FBI, het Ministerie van Justitie, ATF en Federal Reserve is, en ik wil deze criminele ondernemingen niet ondersteunen"

Is goed, dan vraag je het in euro's. Maar het vragen in bitcoins vind ik meer neerkomen op 'greed' omdat die koers gewoon hoog staat (en gigantisch variabel is).
16-09-2014, 14:38 door Anoniem
Door Prx: "Ik accepteer geen Amerikaanse dollars, aangezien dit de favoriete munteenheid van criminele organisaties zoals de FBI, het Ministerie van Justitie, ATF en Federal Reserve is, en ik wil deze criminele ondernemingen niet ondersteunen"

Is goed, dan vraag je het in euro's. Maar het vragen in bitcoins vind ik meer neerkomen op 'greed' omdat die koers gewoon hoog staat (en gigantisch variabel is).
Weet jij uberhaupt iets van bitcoins af? Die dingen zijn behoorlijk anoniem als je mij vraagt. Verder als hij 100bitcoins gevraagd had dan lachte iedereen hem uit. Met 28000stuks maak je namelijk wel een punt in je verzoek.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.