image

Facebook gaat nieuwe privacytool uitrollen

vrijdag 23 mei 2014, 13:34 door Redactie, 1 reacties

De komende weken zal Facebook een nieuwe privacytool uitrollen waarmee gebruikers van het sociale netwerk allerlei instellingen kunnen controleren. Ook krijgen nieuwe gebruikers voordat ze iets voor het eerst op Facebook plaatsen de vraag of het alleen voor vrienden zichtbaar moet zijn of voor iedereen.

Voorheen waren berichten standaard voor iedereen zichtbaar, maar dat is nu aangepast naar alleen vrienden. De privacytool die de komende weken verschijnt laat gebruikers verschillende privacyinstellingen controleren, zoals welke apps ze gebruiken, met wie ze berichten delen en andere informatie op het Facebookprofiel.

"We willen al het mogelijke doen om mensen de controle te geven. Deze nieuwe tool is ontworpen om ervoor te zorgen dat mensen alleen delen met wie ze willen. Alles over hoe privacy op Facebook werkt blijft hetzelfde", aldus de sociale netwerksite in een blogposting. Daarnaast zal het ook mogelijk worden om anoniem bij Facebook-apps in te loggen, zodat er met deze apps geen persoonlijke informatie wordt gedeeld.

Reacties (1)
23-05-2014, 15:26 door Anoniem
Facebook & privacy?

Ik dacht het niet. Een op Facebook altijd op Facebook.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.