image

'Digitale speurneus heeft offline skills nodig'

zaterdag 24 mei 2014, 07:03 door Redactie, 1 reacties

FBI-agenten die zich met het bestrijden van cybercrime bezighouden moeten naast computerkennis ook over offline-vaardigheden beschikken, zo stelt voormalig FBI-topman Robert Mueller. De FBI beschikt op het moment over 1.000 ervaren agenten en professionals die over geavanceerde IT-kennis beschikken.

Hoewel computerkennis belangrijk is, moeten FBI-agenten 'cyberaanwijzingen' ook offline op kunnen sporen, ongeacht de plek waar het onderzoek plaatsvindt. "Je moet over de traditionele vaardigheden beschikken", stelde Mueller tijdens een keynote aan het Cybersecurity Law Institute van het Georgetown University Law Center.

Als voorbeeld noemde hij kennis van China en de cyberactiviteiten van het Chinese leger, maar ook hoe door Iran en Rusland gesponsorde staatshackers en georganiseerde misdaadnetwerken te werk gaan. "Het gaat niet alleen om het opsporen via internet", ging de oud-FBI-baas verder, aldus FCW.

Verder pleitte Mueller voor meer aandacht voor het opsporen van cybercriminelen. "Mensen richten zich onvoldoende op de mensen achter de computers. De regering heeft het alleen over het beschermen van databases en delen van informatie. Maar er wordt niet veel gesproken over strengere straffen voor personen die zich met dit soort activiteiten bezighouden."

Reacties (1)
24-05-2014, 08:35 door Anoniem
Ja, je moet wel goed weten wat boemannen doen om ze op te kunnen sporen hoor. Is logisch. Merk op dat er en passant even een hele bak aan "intelligence analysis"-vaardigheden bijgegooid wordt, toch iets anders dan de gebruikelijke opsporingsmethoden. De FBI gaat hiermee dus richting CIA en zelfs NSA met wat ze in huis wil hebben. Wat dat betreft is dit meer een hoop inter-agency landjepik retoriek.

Wat mij betreft hebben ze daar duidelijk een paar dozijn van die agencies teveel, en heeft er niemand nog de regie in handen, laat staan de controle.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.