image

Hostingbedrijf patcht proactief lekke websites

dinsdag 20 november 2012, 10:09 door Redactie, 8 reacties

De Nederlanders hostingprovider Antagonist heeft een technologie ontwikkeld om lekke websites van klanten proactief te detecteren en automatisch te patchen. De software controleert websites, detecteert eventuele beveiligingsgaten in populaire content management systemen (CMS) en repareert die vervolgens geheel automatisch. In het geval een site toch wordt gehackt, zou het programma eventueel geplaatste malware opruimen.

Software
De automatische patchfunctionaliteit werkt ook als klanten zelf software installeren. Populaire content management systemen als Wordpress en Drupal worden ondersteund, maar ook winkelsoftware als osCommerce en ZenCart en forumsoftware als phpBB. "Maar ook andere software zal worden gepatcht als er regelmatig kwetsbaarheden in voorkomen", zegt directeur Wouter de Vries tegenover Security.nl.

De nieuwe dienst is per direct beschikbaar en is in ieder geval tot en met het eerste kwartaal van 2013 gratis voor bestaande klanten. "Het is voor zowel de beheerders als de bezoekers van websites een grote vooruitgang in het veiliger maken van het Internet", aldus De Vries.

Reacties (8)
20-11-2012, 10:18 door Anoniem
Een 180 graden draai t.o.v. de vroegere houding van hosters "nee meneer machines van klanten
daar kunnen wij niet eens in kijken, dat is de verantwoordelijkheid van de klant!".

Ik vind het wel een goede zaak. Die spamrun van gisteren dat was ook weer zo'n website van
een locaal bandenbedrijf. Dat soort sites wordt gewoon niet goed beheerd.
20-11-2012, 11:23 door Anoniem
Als ze dit verstoringsvrij kunnen is het wel een prachtige ontwikkeling. Leest er toevallig iemand van Antagonist mee die daar iets over kan vertellen?
20-11-2012, 11:40 door Anoniem
En wat als die patch jou buisness niet meer goed laat functioneren omdat er opeens geen betaling meer kan worden gedaan bijvoorbeeld omdat iets in de code anders gaat werken. Hier is dan de hoster ook verantwoordelijk voor lijkt mij en dient deze verliezen dan te compenseren.
20-11-2012, 11:58 door Anoniem

Als ze dit verstoringsvrij kunnen...

Antwoord is natuurlijk voorspelbaar en logisch.
Wij kunnen niet garanderen dat alles 100% storingsvrij verloopt.

Wat is er nu eigenlijk wel storingsvrij op automatiseringsgebied ?
Ik heb geen idee.
20-11-2012, 14:14 door SirDice
Door Anoniem: Een 180 graden draai t.o.v. de vroegere houding van hosters "nee meneer machines van klanten daar kunnen wij niet eens in kijken, dat is de verantwoordelijkheid van de klant!".
Dat mogen ze ook nog steeds niet (privacywetgeving voorkomt dit). Maar omdat dit een geautomatiseerd proces is mag 't wel.
21-11-2012, 10:18 door Anoniem
Lijkt mij niet echt prettig.

Mocht je een Joomla, Wordpress, of wat dan ook CMS systeem draaien met componenten en een template die voor de reeds geinstalleerde versie is gemaakt. Dan kan je site zomaar uit elkaar vallen door een grote update..
22-11-2012, 09:30 door Anoniem
Lijkt me dat zoiets best kan zolang in de hostingcontracten staat afgesproken dat dit kan en mag. En dat er dan ook gelijk bijstaat wat er gebeurt wanneer er iets misgaat.

Gezien eerdere ervaringen best kans dat dit niet het geval is; ze hebben er een handje van er maar vanuit te gaan dat het goed is wat ze doen. Dus dan konden ze wel eens een kort geding aan de broek krijgen. Nuja, dat zoeken ze maar uit met hun klanten.
22-11-2012, 10:56 door Anoniem
Door Anoniem: En wat als die patch jou buisness niet meer goed laat functioneren omdat er opeens geen betaling meer kan worden gedaan bijvoorbeeld omdat iets in de code anders gaat werken. Hier is dan de hoster ook verantwoordelijk voor lijkt mij en dient deze verliezen dan te compenseren.

Nu is het gratis, maar ik verwacht dat er een goed contract achter zit waarin de verantwoordelijkheid geregeld is. Hetzelfde als met een spam/virusscanner. Als je dat goed doet, regel je de verantwoordelijkheid ook voordat je aan de slag gaat met mail van je gebruiekrs weggooien.

Peter
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.