image

Kinderen grootste dreiging Olympische Spelen

woensdag 21 november 2012, 11:52 door Redactie, 1 reacties

Tijdens de afgelopen Olympische Spelen vormden 12-jarige hacktivisten en journalisten met besmette laptops de grootste dreiging voor het netwerk. Dat laat BT weten, dat het netwerk tijdens de Spelen beheerde. De provider had rekening met grote aanvallen en hackpogingen gehouden, maar die bleven uit. Op de eerste dag werd een DDoS-aanval gelanceerd wegens de verhuizing van Occupy-demonstranten, maar de aanval had geen succes.

"We waren voorbereid om naar dreigende zaken te kijken en de werkelijkheid was dat het veel amateuristischer was", zegt BT's Phil Packman. "Maar dit bracht ook weer uitdagingen met zich mee, de aanvallen waren veel sporadischer en minder duidelijk. Op dag twee of drie vielen ze het verkeerde bedrijf aan omdat ze een verkeerde URL van een sponsor hadden doorgekregen."

Kinderen
"We hadden complexe aanvallen van verschillende actoren verwacht, en uiteindelijk waren ze ongeraffineerd en door kinderen uitgevoerd", zegt Packman tegenover de Register.

Naast kinderen vormden ook journalisten een probleem. De 25.000 journalisten die langskwamen hadden internettoegang nodig, maar een aantal laptops was besmet en werd gebruikt voor het versturen van spam.

Reacties (1)
21-11-2012, 13:08 door Anoniem
BT heeft ook niet zo maar een SecOff :D
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.