image

Google vereenvoudigt zoektocht naar Mac-malware

maandag 26 mei 2014, 16:28 door Redactie, 1 reacties

In de hoop meer Mac-malware te ontdekken heeft Google een speciale uploadtool ontwikkeld die Mac-gebruikers kunnen gebruiken om verdachte bestanden te uploaden. Het gaat om de VirusTotal Uploader voor OS X. VirusTotal is een website waarmee verdachte bestanden kunnen worden gescand.

De website gebruikt de 'engines' van zo'n 50 verschillende virusscanners en is zeer handig als 'second opinion' om te bepalen of bestanden ook besmet zijn. Eind 2012 werd VirusTotal door Google overgenomen. Om het gebruik van de website te vereenvoudigen werd er voor Windowsgebruikers een uploadtool ontwikkeld. Die maakt het mogelijk om bestanden direct vanaf de desktop naar VirusTotal te sturen, zonder dat men eerst de website moet bezoeken.

Een soortgelijke tool is nu ook voor Mac OS X beschikbaar. Gebruikers kunnen zowel losse bestanden als complete mappen uploaden. "Hopelijk zorgt dit ervoor dat VirusTotal meer Mac-applicaties ontvangt, en zo meer inzicht krijgt in een besturingssysteem dat steeds vaker het doelwit van aanvallers is, waardoor anti-virusbedrijven en onderzoekers de VirusTotal backend kunnen gebruiken om betere bescherming tegen deze dreigingen te ontwikkelen", zegt Karl Hiramoto.

Reacties (1)
26-05-2014, 17:04 door Anoniem
"Google vereenvoudigt zoektocht naar Mac-malware"

"Gebruikers kunnen zowel losse bestanden als complete mappen uploaden."

Complete mappen nog wel, dat zal Google leuk vinden.

Weet je wat?
Doe Google een plezier en zoek voortaan ook (als je het al niet deed) met de n.b. door Apple zelf ingebouwde zoekfunctie van Google op je Mac naar je eigen bestanden.
Command 'Shift-toets' 'CMD-toets' 'L-toets' .

Mooier nog zou het zijn als die twee functies zouden worden samengevoegd, al je bestanden gelijk ook door Google geïnspecteerd (en wellicht, oh handig! Geïndexeerd!).

Mocht het woord "Privacy" je nog iets zeggen of nog iets voor je betekenen.
'MacGoogle Search' uitschakelen kan ook, om eventuele vergissingen van 'handige privacydummo' collega's (mag ik even?) te voorkomen.
Ergens onder je Systeemvoorkeuren, Services, Searching "Search With Google", vinkje weghalen.

Toch weer mooi van Google, die services.
Het zal me een drukke boel gaan worden op 'MacTotal', ..

(toolbar's, toolbar's, free app's, free videocodec's en toolbar's ?)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.