image

Politie waarschuwt voor online winkelen

woensdag 21 november 2012, 16:41 door Redactie, 3 reacties

De politie waarschuwt internetgebruikers die voor de feestdagen online inkopen willen doen om goed op te letten. "Het merendeel van de transacties dat via internet wordt gedaan, is veilig te noemen, maar helaas zijn er ook oplichters actief." De handel via internet met met bedrijven of particulieren zou niet altijd op rolletjes verlopen. "Webwinkels die algemeen bekend zijn, zoals de grote winkelketens, zijn eigenlijk altijd betrouwbaar te noemen."

Onderzoek
Met name bij onbekende verkopers en soms ook bij verkopers uit het buitenland moeten consumenten alert zijn. "Bij buitenlandse websites die in slecht Engels de mooiste beloftes doen, zijn vraagtekens te zetten. Zijn die wel betrouwbaar? Wilt u veilig kopen en dat geldt soms ook voor Nederlandse aanbieders", aldus de waarschuwing.

De politie adviseert internetgebruikers om voorafgaand aan een aankoop eerst altijd naar reviews en opmerkingen over de verkopende partij te zoeken. "Handel de transactie waar mogelijk in persoon af; weet met wie er zaken wordt gedaan en wat er precies wordt verkocht. Dit voorkomt teleurstellingen."

Reacties (3)
21-11-2012, 22:15 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
22-11-2012, 06:10 door Anoniem
Recensies over webwinkels zeggen niet altijd alles. Hoe weet ik nou of de recensies echt zijn.
Ik kijk altijd naar de contactgegevens. Zit er een fysiek adres bij ja of nee. Bedrijven met alleen telefoon nummer of slecht bereikbaar ( er wordt niet opgenomen als je belt of je krijgt steeds een antwoordapparaat) doe ik geen zaken mee. En helemaal niet als er alleen maar een postbus vermeld staat.
22-11-2012, 09:34 door Anoniem
"Webwinkels die algemeen bekend zijn, zoals de grote winkelketens, zijn eigenlijk altijd betrouwbaar te noemen."

Ow really....dus als een malafide persoon de website van een grote winkelketen namaakt kun je hier rustig je spaarcentjes kwijt...

FAIL!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.