image

Beruchte Nederlandse internetoplichter opgepakt

donderdag 22 november 2012, 10:07 door Redactie, 0 reacties

In Brussel is gisteren door de Belgische politie een 33-jarige man uit Middelburg aangehouden. Hij wordt ervan verdacht honderden mensen via internet te hebben gedupeerd. De man bood telefoons en concertkaartjes aan, maar leverde de gekochte producten nooit. Hij maakte daarbij gebruik van diverse katvangers van wie hij tijdelijk hun (lege) bankrekening en een bijbehorende pinpas wist te verkrijgen.

De benadeelden maakten in goed vertrouwen geld over naar de katvanger en konden zelfs met hem als verkoper communiceren. De verdachte bediende zich namelijk van prepaid telefoons en tijdelijke e-mailadressen.

Hij bekende verantwoordelijk te zijn voor 70 tot 80 procent van de zaken die waren gerelateerd aan 44 verschillende katvangerrekeningen die stonden vermeld op de website van de Stichting Stop Internet Oplichting.

Gedupeerden
In totaal ging het om vele honderden betalingen van kennelijk gedupeerden, waarvan zo’n 160 aangiften in het dossier zijn gevoegd. Ook in België heeft hij een spoor van oplichtingspraktijken achtergelaten waarvoor hij ook is vervolgd. De man kon dankzij een Europees aanhoudingsbevel worden aangehouden.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.