image

Spotify waarschuwt gebruikers na inbraak op netwerk

dinsdag 27 mei 2014, 16:25 door Redactie, 2 reacties

Spotify heeft gebruikers gewaarschuwd nadat een aanvaller op het netwerk van de populaire muziekstreamingdienst wist in te breken en toegang tot interne bedrijfsgegevens heeft gekregen. Volgens Spotify CTO Oskar Stal zijn bij de inbraak de gegevens van één gebruiker gestolen.

Het zou daarbij niet om wachtwoord- of betalingsgegevens gaan. De gebruiker in kwestie is inmiddels door Spotify ingelicht. Aan de hand van het ingestelde onderzoek stelt Skal dat er geen verhoogd risico voor andere gebruikers is. Vanwege de inbraak is er wel een update voor de Android-app ontwikkeld, die de komende dagen onder gebruikers zal worden uitgerold. Gebruikers van iOS en Windows Phone hoeven geen actie te ondernemen.

De update zorgt ervoor dat gebruikers hun offline playlists echter opnieuw moeten downloaden. "Onze excuses voor het ongemak, maar we hopen dat je begrijpt dat dit een noodzakelijke voorzorgsmaatregel is om de kwaliteit van onze dienst te bewaken en onze gebruikers te beschermen", merkt Skal op. Daarnaast zouden er stappen zijn genomen om de beveiligingssystemen in het algemeen verder aan te scherpen en gebruikers en hun gegevens te beschermen. Hoe de aanvaller wist in te breken laat Skal niet weten.

Reacties (2)
27-05-2014, 16:35 door Jacob Lageveen
NA inbraak op netwerk. In hoeverre is echt betrouwbaar te zeggen hoeveel gebruikers hiervan de dupe zijn geworden?
27-05-2014, 16:43 door Anoniem
@Jacob :

"NA inbraak op netwerk. In hoeverre is echt betrouwbaar te zeggen hoeveel gebruikers hiervan de dupe zijn geworden?"

Jij wilt dat de klant geinformeerd wordt, voordat de inbraak plaats vindt ? ;)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.