image

School schorst leerling wegens weigeren RFID-tag

donderdag 22 november 2012, 12:03 door Redactie, 21 reacties

Een leerling van een Amerikaanse school zal worden geschorst omdat ze weigert een identiteitskaart met RFID-tag te dragen. Via de tag kan de school continu monitoren waar de leerlingen zich bevinden. "Als toezichthouders zijn wij verantwoordelijk voor de veiligheid van de kinderen in onze scholen. Dus binnen de muren van onze scholen weten we altijd precies waar de kinderen zijn", aldus een woordvoerder van de John Jay High School in San Antonio.

Eén ouder kwam in verzet tegen het schoolbeleid en vond dat zijn dochter niet verplicht kon worden om de RFID-tag te dragen, iets wat in september speelde. Nu blijkt dat de school Andrea Hernandez wil schorsen. Ze ontving vorige week een brief van de school dat ze pas weer welkom is als ze de RFID-tag draagt.

Privacy
De schorsing zou vanaf aanstaande maandag ingaan. Volgens Hernandez schendt het schoolbeleid haar geloof en vormt het een grote inbreuk op haar privacy. Vanwege de publieke reactie en druk van rechtengroeperingen, heeft de school besloten om de batterij en chip van de identiteitskaart verwijderen, maar het dragen van de ID-kaart is nog altijd verplicht.

Hernandez is nu overeengekomen om haar originele ID-kaart te dragen, die aan het begin van het schooljaar werd uitgegeven en vier jaar geldig zou zijn.

Reacties (21)
22-11-2012, 12:08 door Ler0y JenKins
Zo hee, willen de "High people" nou serieus altijd overal weten waar we zijn?
Waarom is dat in godsnaam nodig?
Stelletje spionnen... Waar ging het mis?

Wat is er verkeerd aan een beetje privacy?
22-11-2012, 12:20 door Anoniem
Privacy? Pricacy? Veiligheidsmaatregelen die worden afgedaan als schending van Privacy?! Ter overdenking: op de middelbare school gedurende mijn jeugd vond bij toeval een leraar een leerling die onwel was geworden in de bossage naast de fietsenstalling. in kritieke toestand werd deze medescholier door de ambulance afgevoerd. Als er toen (1971) zo'n identiteits kaart met traceringsmogelijkheid was geweest, had het misschien - daar kun je over discussiëren - niet zo kritisch hoeven gelopen.
22-11-2012, 12:37 door Anoniem
Hoe oud was de leerling dan? Als ze op de basisschool zit is het een ander verhaal dan dat ze op het voortgezet zit. Zulk soort acties kunnen ze beter niet hier doen, dan gaat iedereen over de rooie, en terecht.
22-11-2012, 12:52 door Anoniem
ID-kaart paar seconden in de magnetron en het probleem is opgelost ;)
22-11-2012, 12:53 door WhizzMan
Die leerling was met dit systeem ook niet gevonden, want die RFID houdt alleen bij waar je langs bent gegaan in het verleden. Tenzij je om de 5 meter een hekje zet waar je in moet loggen voor je door mag lopen, weet je alsnog niet waar die leerling zich op dat moment bevind.

Lanyards raken kwijt, worden geleend, gestolen en weet ik wat. Het is totaal geen sluitende manier van autenticatie als je het als bewijs wilt gebruiken en het is een perfecte manier om leerlingen later dingen aan hun broek te hangen die niet meer te ontkennen zijn. De positieve effecten van de maatregel worden niet genoemd, behalve "het is veiliger" maar dat zou een gevolg moeten zijn van die positieve effecten.
22-11-2012, 12:54 door Anoniem
Door Anoniem: Privacy? Pricacy? Veiligheidsmaatregelen die worden afgedaan als schending van Privacy?! Ter overdenking: op de middelbare school gedurende mijn jeugd vond bij toeval een leraar een leerling die onwel was geworden in de bossage naast de fietsenstalling. in kritieke toestand werd deze medescholier door de ambulance afgevoerd. Als er toen (1971) zo'n identiteits kaart met traceringsmogelijkheid was geweest, had het misschien - daar kun je over discussiëren - niet zo kritisch hoeven gelopen.

Wat een onzin zeg, hoe vaak gebeurt dat? En omdat 1 leerling onwel word, moeten meteen alle leerlingen van de school er onder lijden dat ze getraceerd kunnen worden? Hah, dan had ik het wel geweten, naar een andere school of thuisscholing. Deze voorstellen zijn veel te ziek. Nu is het traceren in de id-kaart. Volgende stap is een voicerecorder en een camera op je voorhoofd zodat ze kunnen zien/horen wat je aan het doen bent en ook nog eens waar je bent? Dit gaat veel te ver.
22-11-2012, 13:01 door N4ppy
Is vast een terrorist dat meisje. Openbreken die kast waar zijn de WMD's?
22-11-2012, 13:05 door Anoniem
Grappig! Ik geef mijn kids smartfoons mee zodat ik ze in de gaten kan houden met latitude.
22-11-2012, 13:40 door Whacko
Door Anoniem: Privacy? Pricacy? Veiligheidsmaatregelen die worden afgedaan als schending van Privacy?! Ter overdenking: op de middelbare school gedurende mijn jeugd vond bij toeval een leraar een leerling die onwel was geworden in de bossage naast de fietsenstalling. in kritieke toestand werd deze medescholier door de ambulance afgevoerd. Als er toen (1971) zo'n identiteits kaart met traceringsmogelijkheid was geweest, had het misschien - daar kun je over discussiëren - niet zo kritisch hoeven gelopen.
Goede redenatie hoor. Laten we dat landelijk even invoeren, zodat we altijd weten waar mensen zijn voor als ze een hartaanval krijgen.

Natuurlijk weet de overheid dan ook dat je elke week naar de hoeren gaat, en wat al nog niet meer.

Totale onzin natuurlijk.
22-11-2012, 13:42 door Anoniem
Volgens Hernandez schendt het schoolbeleid haar geloof en vormt het een grote inbreuk op haar privacy.


Dit meisje heeft dit geweigerd vanwege haar 'angst' dat dit 'merkteken' zover reikt dat het haast toepasbaar is op de volgende waarschuwing uit de Bijbel aan Christenen in de eindtijd.

Lees even mee : 'En het [beest uit de aarde] maakt, dat aan allen, de kleinen en de groten, de rijken en de armen, de vrijen en de slaven, een merkteken gegeven wordt op hun rechterhand of op hun voorhoofd, en dat niemand kan kopen of verkopen, dan wie het merkteken, de naam van het beest, of het getal van zijn naam heeft. Hier is de wijsheid: wie verstand heeft, berekene het getal van het beest, want het is een getal van een mens, en zijn getal is zeshonderd zesenzestig.' (Openb. 13:16-18)

Zij heeft, ondanks dat het hier nog niet gaat om het komende wereldwijd verplicht 'merkteken/ identificatie teken' eenvoudig bezwaar tegen een dergelijke 'merking' van haar identiteit als leerlinge. Het tast haar principes aan, gelijk heeft ze !
22-11-2012, 13:50 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
22-11-2012, 14:30 door Anoniem
Ze heeft geen fantasie. Of ze is niet opgevoed om streken uit te halen.

1) Een persoon krijgt alle tags van alle klasgenoten in de tas en hij loopt op de school rond.

2) Iedereen wisselt gedurende de dag van tag. Vooral leuk als jongens en meisjes onderling ruilen en dan naar het toilet gaan.

3) Magnetron is al genoemd.

4) Er zijn hoesjes die de signalen blokkeren.

5) ....

Wie weet meer?

Peter (ben ik nu alvast verdacht als de overheid dat bij iedereen verplicht stelt?)
22-11-2012, 14:32 door fvandillen
Door Anoniem: Grappig! Ik geef mijn kids smartfoons mee zodat ik ze in de gaten kan houden met latitude.

Ik zou jou niet als ouder willen hebben. Had serieus mijn smartphone op de post naar de noordpool gedaan als je mij zou spioneren.
22-11-2012, 14:37 door Mozes.Kriebel
Haha, het gaat niet om veiligheid, het gaat om geld:
De school is het dragen van de RFID-pas verplicht gaan stellen om financiële redenen. De school krijgt per dag namelijk subsidie van de staat, gebaseerd op het gemiddelde aantal leerlingen dat komt opdagen. De school denkt meer subsidie te kunnen binnenhalen door niet alleen leerlingen mee te tellen die daadwerkelijk in de klas zitten, maar ook die zich op het terrein van de school bevinden. De RFID-pas helpt bij het telproces.

Altijd vragen: Qui bono?
22-11-2012, 15:00 door Ler0y JenKins
Door Mozes.Kriebel: Haha, het gaat niet om veiligheid, het gaat om geld:
De school is het dragen van de RFID-pas verplicht gaan stellen om financiële redenen. De school krijgt per dag namelijk subsidie van de staat, gebaseerd op het gemiddelde aantal leerlingen dat komt opdagen. De school denkt meer subsidie te kunnen binnenhalen door niet alleen leerlingen mee te tellen die daadwerkelijk in de klas zitten, maar ook die zich op het terrein van de school bevinden. De RFID-pas helpt bij het telproces.

Altijd vragen: Qui bono?

Who benefit?

Heel simpel. De hoge piefen in deze wereld. Banksystemen, regeringen, overheden, corporatocracy, Illuminati, hoe je ze ook wilt noemen... Om hun monopolie en hun macht niet in gevaar te brengen, moeten ze van elk mogelijk individu weten waar hij/zij zich bevindt en waar hij/zij zich mee bezig houdt. Anders wordt je aangewezen als terrorist...

Privacy, schaars tegenwoordig.
22-11-2012, 16:03 door Anoniem
"Privacy? Pricacy? Veiligheidsmaatregelen die worden afgedaan als schending van Privacy?! Ter overdenking: op de middelbare school gedurende mijn jeugd vond bij toeval een leraar een leerling die onwel was geworden in de bossage naast de fietsenstalling. in kritieke toestand werd deze medescholier door de ambulance afgevoerd. "

En zo kan je net zo goed voorbeelden bedenken die pleiten tegen het dragen van zo'n kaart bij RFID, en vervolgens met "what if" verhalen komen.

Zo zou je ook bijvoorbeeld een high-tech columbine drama kunnen krijgen, waarbij een technisch slimme maar verder gestoorde leerling een bom laat afgaan op basis van de RFID tag van een leerling of leraar aan wie hij een hekel heeft.

Misschien worden in dat geval medescholieren of docenten in ambulances of lijkwagens afgevoerd.
22-11-2012, 20:33 door Ramon.C
Zo, heb er jaren op gewacht. En helaas, nu begint de echte ellende. Op naar 2013.. het belooft wat
22-11-2012, 21:15 door SBBo
Door Anoniem:
Door Anoniem: Privacy? Pricacy? Veiligheidsmaatregelen die worden afgedaan als schending van Privacy?! Ter overdenking: op de middelbare school gedurende mijn jeugd vond bij toeval een leraar een leerling die onwel was geworden in de bossage naast de fietsenstalling. in kritieke toestand werd deze medescholier door de ambulance afgevoerd. Als er toen (1971) zo'n identiteits kaart met traceringsmogelijkheid was geweest, had het misschien - daar kun je over discussiëren - niet zo kritisch hoeven gelopen.

Nonsens, wanneer je aan een volle appelboom schudt dan vallen er altijd wel een paar rotte appels uit.
De vraag is wat er met die tracking gegevens gebeurd en welk doel het dient.
22-11-2012, 23:57 door Anoniem
Ik heb een RFID proof portomonee voor alle pasjes.
Magnetron zou ik indd ook doen als ik m zichtbaar moest dragen.
23-11-2012, 14:09 door Anoniem
Door Mozes.Kriebel: Haha, het gaat niet om veiligheid, het gaat om geld:
De school is het dragen van de RFID-pas verplicht gaan stellen om financiële redenen. De school krijgt per dag namelijk subsidie van de staat, gebaseerd op het gemiddelde aantal leerlingen dat komt opdagen. De school denkt meer subsidie te kunnen binnenhalen door niet alleen leerlingen mee te tellen die daadwerkelijk in de klas zitten, maar ook die zich op het terrein van de school bevinden. De RFID-pas helpt bij het telproces.

Altijd vragen: Qui bono?

Kortom: ze willen geld hebben voor leerlingen aan wie ze geen les geven. Waarom gooit de school niet gewoon een paar losse RFIDtags in de struiken? Komt op hetzelfde neer. Wat een stel cynische bastards. De kinderen van die school zullen wel supergoed onderwijs krijgen, want de leiding heeft daar de prioriteiten heel juist liggen...
23-11-2012, 15:25 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Mozes.Kriebel: Haha, het gaat niet om veiligheid, het gaat om geld:
De school is het dragen van de RFID-pas verplicht gaan stellen om financiële redenen. De school krijgt per dag namelijk subsidie van de staat, gebaseerd op het gemiddelde aantal leerlingen dat komt opdagen. De school denkt meer subsidie te kunnen binnenhalen door niet alleen leerlingen mee te tellen die daadwerkelijk in de klas zitten, maar ook die zich op het terrein van de school bevinden. De RFID-pas helpt bij het telproces.

Altijd vragen: Qui bono?

Kortom: ze willen geld hebben voor leerlingen aan wie ze geen les geven. Waarom gooit de school niet gewoon een paar losse RFIDtags in de struiken? Komt op hetzelfde neer. Wat een stel cynische bastards. De kinderen van die school zullen wel supergoed onderwijs krijgen, want de leiding heeft daar de prioriteiten heel juist liggen...

Als dit hele RFID gedoe doorgaat... mogen we straks ons huis niet meer uit ben ik bang...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.