Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

kaspersky russische NSA clone?

27-05-2014, 18:25 door palmzee, 18 reacties
op twitter verschijnt bericht dat Kaspersky antivrus zich kan gedragen als mol en pc kan overnemen, er wordt verwezennaar eenartikel op de Oekrainse versie van security.nl

http://ain.ua/2014/05/27/525970

wat daarvan te denken?
Reacties (18)
27-05-2014, 19:34 door Anoniem
Ik denk dat het anti-russische propaganda is.Btw waarom zouden de Russen jouw pc overnemen,al dan niet via kaspersky? Ik heb weleens meegemaakt dat mij pc werdt overgenomen,nu ik eraan terugdenk zou het best wel eens kunnen zijn dat Norton 360 (die ik toen op mn laptop had geinstalleerd) toen mijn pc heeft overgenomen in opdracht vd NSA/CIA/AIVD. Ik denk dat de kans groter is dat Norton een mol is vd Amerikanen dan Kaspersky voor de Russen.Tja je zou natuurlijk ook voor andere security software kunnen opteren,bijv. Qihoo 360 die is chinees, of gdata of f-secure ,die zijn Europees maar wie zegt dat die niet voor de Amerikanen (NSA) werken? Als je zowel norton als kaspersky ernaar vraagt zullen ze ontkennen een mol te zijn dan wel een backdoor te hebben voor de geheime diensten van hun land of enig ander land.
27-05-2014, 19:37 door Anoniem
Nou mijn Russisch is niet zo goed,maar volgens mij betreft het een reguliere component van Kaspersky Lab software.
28-05-2014, 11:15 door Anoniem
Door Anoniem: Ik denk dat het anti-russische propaganda is.Btw waarom zouden de Russen jouw pc overnemen,al dan niet via kaspersky? Ik heb weleens meegemaakt dat mij pc werdt overgenomen,nu ik eraan terugdenk zou het best wel eens kunnen zijn dat Norton 360 (die ik toen op mn laptop had geinstalleerd) toen mijn pc heeft overgenomen in opdracht vd NSA/CIA/AIVD. Ik denk dat de kans groter is dat Norton een mol is vd Amerikanen dan Kaspersky voor de Russen.Tja je zou natuurlijk ook voor andere security software kunnen opteren,bijv. Qihoo 360 die is chinees, of gdata of f-secure ,die zijn Europees maar wie zegt dat die niet voor de Amerikanen (NSA) werken? Als je zowel norton als kaspersky ernaar vraagt zullen ze ontkennen een mol te zijn dan wel een backdoor te hebben voor de geheime diensten van hun land of enig ander land.

Als je eens wist.... [ uit ervaring ] en nee daar ga ik niet verder op in!
28-05-2014, 14:54 door Eric-Jan H te D
Ik heb een paar jaar geleden al mijn bedenkingen geuit over het zonder weloverwogen risico-analyse installeren van beveiligingspakketten, - met impliciet vergaande bevoegdheden op het draaiende systeem - , afkomstig uit het Oostblok, Israël en de VS. De ontwikkelingen sindsdien leiden er toe dat ook vraagtekens gesteld kunnen worden ten aanzien van landen als China, Groot Brittannië, Nederland en vermoedelijk de rest van de wereld.

Tijd voor open-source antivirus- en firewall-pakketten.
28-05-2014, 15:08 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
28-05-2014, 15:38 door Eric-Jan H te D
Door Miriam4711:Ik heb niets te verbergen en kan me daar niet druk om maken

Een iconische gedachtefout. Je gaat er anders over denken indien om onduidelijke redenen je inreisvisum voor de VS geweigerd wordt. En dat is geen wazig toekomstbeeld, maar schijnt al voorgekomen te zijn.
28-05-2014, 16:01 door Anoniem
"op twitter verschijnt bericht dat Kaspersky antivrus zich kan gedragen als mol en pc kan overnemen, er wordt verwezennaar eenartikel op de Oekrainse versie van security.nl"

Is een antivirus bedrijf een clone van een inlichtingendienst ? Nee, natuurlijk niet. Wel kan het zo zijn dat Kaspersky met de FSB samenwerkt, net zoals AV bedrijven in de VS (en elders) ook met soortgelijke diensten in eigen land samen werken. Dat is niet bepaald verbazingwekkend.
28-05-2014, 16:23 door Above
Kaspersky Internet Security 2014 van de week eraf gepleurd. Dat pakket begon ineens mijn 200Mbit glasvezel lijntje flink te knijpen met downloaden van torrents. Computer werd na een week ook heel langzaam met 16Gig intern geheugen, SSD enz enz. Zeer snel systeem want ineens een traag systeem werd. Kaspersky eraf geflikkerd en weer als een sneltrein.
28-05-2014, 16:59 door Anoniem
Door Above: Kaspersky Internet Security 2014 van de week eraf gepleurd. Dat pakket begon ineens mijn 200Mbit glasvezel lijntje flink te knijpen met downloaden van torrents. Computer werd na een week ook heel langzaam met 16Gig intern geheugen, SSD enz enz. Zeer snel systeem want ineens een traag systeem werd. Kaspersky eraf geflikkerd en weer als een sneltrein.

wss traces geactiveerd in je tools en dan support tools menu.
28-05-2014, 22:45 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 29-05-2014, 04:01
[Verwijderd]
29-05-2014, 08:21 door Anoniem
>>Oekrainse<<< versie van security.nl laat dat net het land zijn waar Rusland nu problemen mee heeft. LOL
Ik geloof er geen bal van!
29-05-2014, 10:30 door Anoniem
Vroeg of laat.
Kom men wel achter de waarheid....
29-05-2014, 11:47 door Anoniem
Door Eric-Jan H te A: Ik heb een paar jaar geleden al mijn bedenkingen geuit over het zonder weloverwogen risico-analyse installeren van beveiligingspakketten, - met impliciet vergaande bevoegdheden op het draaiende systeem - , afkomstig uit het Oostblok, Israël en de VS. De ontwikkelingen sindsdien leiden er toe dat ook vraagtekens gesteld kunnen worden ten aanzien van landen als China, Groot Brittannië, Nederland en vermoedelijk de rest van de wereld.

Tijd voor open-source antivirus- en firewall-pakketten.

Er zitten van oudsher veel mensen uit het Oostblok landen in de AV industrie. Die werken ook bij Amerikaanse en West-Europese bedrijven.
29-05-2014, 14:17 door Anoniem
Door Miriam4711:

Ik heb niets te verbergen, privacy NSA etc wie weet worden we wel vanaf een andere planeet afgeluisterd, alles kan het heet niet voor niets cyber.
Haal hem er gelijk af Kaspersky wou net naar USA op vakantie lol, wie niets te verbergen heeft hoeft niet para te zijn voor achterdeurtjes, vrijheid is een kostbaar bezit zelfs in NL.

Downloaden gaat hier prima totaal geen verschil met internet snelheid, met of zonder Kaspersky wie weet verkeert afgesteld zit zoveel op, dit maakt het tot mijn favoriete tot nu toe.

Je hebt dus wel wat te verbergen; namelijk je 'illegale' download gedrag. Misschien arresteren ze je wel als je naar de USA reist; uit naam van RIAA/MPAA en mag je miljoenen lappen ... En is het niet dit jaar, wie garandeert dat het over X jaar niet toch wel zo is ... en daarom heeft iedereen altijd wel iets te verbergen ... en is het recht op privacy dus ook een grondrecht en randvoorwaardelijk voor een echte democractie.
29-05-2014, 16:16 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 30-05-2014, 01:38
[Verwijderd]
29-05-2014, 19:22 door Anoniem
"Je hebt dus wel wat te verbergen; namelijk je 'illegale' download gedrag. (...) En is het recht op privacy dus ook een grondrecht en randvoorwaardelijk voor een echte democratie."

Hmm jij baseert dus je recht als privacy op het feit dat jij illegale handelingen wilt verbergen. Niet bepaald een sterk argument (al ben ik het wel volledig eens met het feit dat iedereen een grondrecht op privacy heeft) ;)
29-05-2014, 19:25 door Anoniem
"Je hebt dus wel wat te verbergen; namelijk je 'illegale' download gedrag. Misschien arresteren ze je wel als je naar de USA reist; uit naam van RIAA/MPAA en mag je miljoenen lappen ... En is het niet dit jaar, wie garandeert dat het over X jaar niet toch wel zo is ..."

Tja, niemand garandeert ook dat we over X jaar geen oorlog met Duitsland, Belgie of Frankrijk krijgen. We zijn immers geen helderzienden. En zo kan je talloze mogelijke toekomst opties geven, en vragen wie garandeert dat jij geen gelijk hebt.
30-05-2014, 01:15 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.