image

Leider LulzSec veroordeeld tot 7 maanden cel

woensdag 28 mei 2014, 10:17 door Redactie, 0 reacties

De leider van het hackerscollectief LulzSec is gisteren veroordeeld tot een gevangenisstraf van 7 maanden, wat overeenkomt met de tijd die Hector Xavier Monsegur alias 'Sabu' al in voorarrest heeft doorgebracht. Monsegur is daarmee weer een vrij man, hoewel hij nog een jaar onder toezicht staat.

LulzSec wist in 2011 tijdens een periode van twee maanden talloze websites te hacken en gestolen databases online te zetten, onder andere van Sony, PBS en Bethesda Softworks. Daarbij werden de gegevens van miljoenen mensen gepubliceerd. In theorie had Monsegur een maximale gevangenisstraf van 124 jaar kunnen krijgen, maar al direct na zijn arrestatie werkte hij samen met de FBI.

Dankzij de hulp van de LulzSec-leider konden ook andere leden van het collectief worden gearresteerd. Daarnaast zouden er door de hulp van Monsegur 300 aanvallen zijn voorkomen. Bij het vellen van het vonnis liet de rechter weten dat de medewerking van Monsegur "werkelijk buitengewoon" was. "Het feit dat Monsegur direct besloot om samen te werken en terug online ging... maakte een buitengewone samenwerking mogelijk."

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.