image

Beveiligingstopvrouw verruilt Microsoft voor HackerOne

donderdag 29 mei 2014, 12:18 door Redactie, 1 reacties

Beveiligingstopvrouw Katie Moussouris heeft na 7 jaar Microsoft verlaten om bij HackerOne, een programma om onderzoekers en hackers voor het melden van beveiligingslekken te belonen, aan de slag te gaan. Moussouris creëerde bij Microsoft het eerste beloningsprogramma van de softwaregigant.

De laatste jaren vervulde ze de rol van 'Senior Security Strategist Lead', waarin ze onder meer de communicatie tussen de beveiligingsgemeenschap en Microsoft coördineerde. Bij HackerOne heeft Moussouris de titel van Chief Policy Officer gekregen en gaat ze zich bezighouden met de filosofie en benadering van het melden van lekken. Ook zal ze beveiligingsonderzoek promoten.

HackerOne werd vorig jaar opgericht, onder andere met geld van Microsoft en Facebook, en heeft als doel om personen te belonen die bugs in veelgebruikte software ontdekken. Daarbij vervult HackerOne de coördinatie tussen de bugmelder en de softwareleverancier in kwestie. Ook adviseert HackerOne softwareleveranciers die voor hun eigen software via HackerOne een beloningsprogramma willen starten.

De aankondiging van Moussouris komt tegelijkertijd met het nieuws dat HackerOne een investering van 9 miljoen dollar heeft ontvangen. Het geld zal worden gebruikt om het programma uit te bouwen zodat meer bugmelders beloond kunnen worden.

Reacties (1)
29-05-2014, 18:18 door Anoniem
Beveiliging-stop-vrouw... ;-)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.