image

Criminelen skimmen geldautomaten op Macau met virus

zaterdag 31 mei 2014, 10:17 door Redactie, 1 reacties

Politie in de Chinese gokenclave Macau heeft twee Oekraïense mannen gearresteerd wegens het infecteren van geldautomaten met een virus waarmee vervolgens betaalkaartgegevens en wachtwoorden werden gestolen. De buitgemaakte data werden vervolgens op nagemaakte bankpassen gekopieerd.

Met deze passen werd in onder andere Rusland en Thailand geld opgenomen, zo meldt de Macau Daily Times. Om de gegevens te stelen zouden de twee mannen een elektronisch apparaat in de betaalpaslezer van de geldautomaat hebben geplaatst. Op foto's die de politie vrijgaf zijn langwerpige printplaten te zien. Om wat voor virus het echter gaat is onbekend. De operatie verliep niet onopgemerkt, want een lokale bank liet de politie twee maanden geleden weten dat zeven geldautomaten op het eiland niet meer goed werkten, aldus ejinsight.

De politie denkt dat van 60 mensen de betaalpassen zijn gekopieerd, waarmee ruim 46.000 euro werd opgenomen. De twee Oekraïense mannen, van 28 en 52 jaar, werden begin deze week aangehouden. Ze hadden laptops en kaartlezers bij zich. De mannen verklaarden dat ze voor elke geslaagde poging om betaalpassen in Macau te skimmen 2.000 euro kregen. Volgens de politie is het de eerste keer dat er een virus in Macau wordt gebruikt om betaalpasgegevens te stelen.

In het verleden is er vaker malware ontdekt die was ontwikkeld om geldautomaten te infecteren. De malware verzamelde echter geen betaalpasgegevens, maar zorgde ervoor dat criminelen via een speciale code grote bedragen konden opnemen.

Image

Reacties (1)
31-05-2014, 10:44 door Briolet - Bijgewerkt: 31-05-2014, 10:46
wegens het infecteren van geldautomaten met een virus ......Om de gegevens te stelen zouden de twee mannen een elektronisch apparaat in de betaalpaslezer van de geldautomaat hebben geplaatst.

Gaat het hier om een virus of om een hardware modificatie? Volgens mij wordt de term 'virus' hier volkomen ten onrechte gebruikt. Een essentieel onderdeel van een virus is dat het zichzelf weer moet kunnen verspreiden. Of dat het in elk geval de bedoeling is dat het zichzelf verspreid, maar ik zie nog niet hoe een stuk hardware dat in een betaalautomaat zit, een andere automaat ook van deze hardware kan voorzien.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.