Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Oude wachtwoorden aanhouden

26-11-2012, 18:33 door Joepf, 7 reacties
Ik gebruik al jaren hetzelfde wachtwoord voor sites waar je om onduidelijke redenen een wachtwoord nodig hebt. Als er echt niemand anders iets mee kan doen, dan gebruik ik al lang hetzelfde wachtwoord. Vanzelfsprekend gebruik ik voor sites die WEL privacy gevoelige info gebruiken, een apart wachtwoord, dat ook NIET op mijn computer is opgeslagen! Die vervang ik regelmatig, zodat die kort zullen bestaan. Dan is het risico dat ze gekraakt worden, ook zeer klein. Het gaat dan om wachtwoorden die ik met een speciaal programma zelf samenstel. Een versleuteling van de URL van de site volgens een zelf ontworpen protocol, NIET met de computer, maar gewoon op papier uitgevoerd Je ziet alleen cijfers en letters in een schijnbaar willekeurige volgorde. In theorie is het te kraken, maar dat duurt wel lang, want de sleutel is ook vrij lang!
Joep
Reacties (7)
26-11-2012, 19:41 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
27-11-2012, 08:16 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
27-11-2012, 08:39 door securbenik123321
een goed advies is nooit weg...

groet ben.
27-11-2012, 10:00 door Anoniem
Ik mis het doel van je verhaal even...
30-11-2012, 10:56 door AdVratPatat
Sorry hoor, maar wat is dat toch met heel die hype om iedere keer dat je ergens inlogt gelijk even een nieuw wachtwoord aan te maken??? Een goed (en voor die site/app/systeem) uniek wachtwoord hoeft NIET regelmatig vervangen te worden, IMHO.

Je vervangt je voordeursleutel toch ook niet om de zoveel tijd? Of je PINcode?
Gewoon zorgen dat je een goed slot hebt en niemand mee laten kijken tijdens het invoeren van de code...


OT:
Als je ergens kan inloggen dmv een aangepaste URL is je wachtwoord niet de zwakke plek in het verhaal Joep..
Daarnaast kun je versleutelen wat je wil, maar voor je de https bereikt, is alles makkelijk te sniffen, protocol of niet.
Dus ook mij ontgaat het doel van je verhaal een beetje..
30-11-2012, 15:06 door Anoniem
Geef eens een voorbeeld.
Kijken of we een protocol kunnen reversen ;)
01-12-2012, 21:52 door Rene V
Gebruik al jaren iets van 3 of 4 verschillende wachtwoorden.. nooit problemen mee gehad. Wil niet zeggen dat het niet kan.. maar wil ermee zeggen dat overdrijven ook een vak apart is. Afhankelijk waar het voor gebruikt wordt zie ik persoonlijk ook geen nut van steeds verschillende wachtwoorden te gebruiken. Gebruik gewoon een niet makkelijk te raden wachtwoord met hoofd- en kleine letters, cijfers en leestekens en dat zou moeten volstaan. Doet het voor mij al meer dan 15 jaar en ik ben nog nooit gehackt geweest met bijv. online spelen, webmail, fora of dat soort zaken. :)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.