image

Google dicht lek in driver voor Intel GPUs

dinsdag 27 november 2012, 09:50 door Redactie, 0 reacties

Google heeft een nieuwe versie van Chrome uitgebracht waar het in totaal zeven beveiligingslekken heeft verholpen. Drie van de zeven kwetsbaarheden zijn als 'high' bestempeld. Een aanvaller kan via deze lekken de vertrouwelijke gegevens van andere websites lezen of manipuleren. De overige lekken vallen in de medium en low categorie.

Eén van de verholpen 'high-lekken' bevindt zich in een driver van Apple. Het gaat om de OS X-driver voor Intel Graphics Processing Units (GPU), een processor die gebruikt wordt voor alle videotaken.

De kwetsbaarheid zorgde voor problemen bij het weergeven van websites, waardoor een aanvaller vertrouwelijke informatie zou kunnen stelen. Voor het melden van dit lek ontving onderzoeker Justin Drake 1000 dollar.

Beloning
"In sommige gevallen loven we beloningen uit voor bugs die buiten Chrome vallen, met name als de bug zeer ernstig is en/of we in staat zijn om het probleem deels op te lossen", zegt Karen Grunberg van het Google Chrome Team. Updaten naar Chrome 23.0.1271.91 gebeurt geheel automatisch.

Met dank aan Peter voor de tip

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.