image

Kwart internetters werkt nog steeds met Windows XP

zondag 1 juni 2014, 12:10 door Redactie, 7 reacties

Een kwart van alle internetters werkt nog steeds met Windows XP, ook al heeft Microsoft de ondersteuning van het besturingssysteem al bijna twee maanden gestopt. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Net Applications. Het aandeel XP-gebruikers daalde in mei ten opzichte van april met slechts 1%.

25,3% van alle internetgebruikers surfte in mei nog met XP, terwijl dat in april 26,3% was. Waar XP een procent inleverde, zag Windows 7 het aandeel met 0,7% groeien en heeft nu precies 50% van de markt in handen. Windows 8 en 8.1 zijn samen goed voor een derde plek met 12,4%. Het aandeel groeide vorige maand met 0,4% ten opzichte van april.

Meetbureau StatCounter laat ook een één procent daling voor Windows XP zien, alleen ging het aandeel hier van 17,2% in april naar 16,2% in mei. Windows 7 is volgens StatCounter goed voor een aandeel van 55,1%, terwijl Windows 8 en Windows 8.1 gecombineerd een aandeel van 13,8% hebben veroverd.

Nederland

In Nederland zou Windows XP de afgelopen maand 0,8% hebben ingeleverd, zo beweert StatCounter. Het aandeel daalde van 7,2% naar 6,4%. Het nadert daarmee het aandeel van Vista, dat op 6% uitkwam. Windows 8 en Windows 8.1 zijn in Nederland aan een sterke opmars bezig. 17,4% van de Nederlanders zou inmiddels met de nieuwste versie van Microsofts besturingssysteem werken.

Reacties (7)
01-06-2014, 14:10 door Anoniem
Ik ben het , met wat aanpassingen , ook weer gaan gebruiken en het bevalt buitengewoon .
Volgens mij zal er door de interesse van een hoop mensen in dat os ook binnenkort een stijging in het gebruik komen ipv een daling .
01-06-2014, 15:28 door Anoniem
Bij ons in huis werken 2 van de 4 windows gebruikers nog met Windows XP. Win8 voldoet gewoon weg niet aan de verwachtingen. Alle windows xp en 7 criticasters ten spijt... deze cijfers spreken boeddelen. 16,2% en 55,1%.
01-06-2014, 20:33 door Anoniem
Tja,moeten die mensen zelf weten.
Wij in de studio voor ons internetradiostation ook,daar wordt nog volop Xp gebruikt.
Het is immers niet meer de modernste apparatuur helaas,daar is geen geld voor.
Als er geld was dan zouden we alles hebben uitgerust met Mac's,en geen sambroadcaster meer gebruiken maar een Dj programma voor de Mac.
Ik heb er een ergens gezien,dat progje kost 200 euro,maar ja is dan eenmalig wel de moeite waard.
Sam is veel te duur,en dat blijft zo.
Voor de Mac kan je het progje van 200 Euro gewoon blijven gebruiken met een lifetime licentie,en dan geloof ik op meerdere Macs.
Thuis gebruik ik ook Twee Mac's een Macbookpro en een Imac.
De Imac is van laat 2012,en de Macbookpro is de duurste uitvoering van laat 2013.
02-06-2014, 09:02 door Anoniem
Door Anoniem: Ik ben het , met wat aanpassingen , ook weer gaan gebruiken en het bevalt buitengewoon .
Volgens mij zal er door de interesse van een hoop mensen in dat os ook binnenkort een stijging in het gebruik komen ipv een daling .

Ik denk niet dat er weer een stijging komt van dat OS.
Eenmaal over naar Windows 7 of 8(.1) zal echt niet meer veel mensen terug naar XP brengen.
Daarnaast niet te vergeten dat nieuwe hardware die wordt aangeschaft meestal niet meer werkt met XP (door missende drivers die beschikbaar zijn), dus die mensen zullen over gaan naar Win 8.1 of downgraden naar Windows 7.

Niet te vergeten dat dit hetzelfde verloopt procentueel als vorige Windows versies die uit support gingen.
3 maanden geleden nog ergens een artikel gelezen (sorry geen bron) dat er nog 50.000 Windows 2000 versies op Internet websites hosten... Daar hoor je dan niemand over, dat operating systeem krijgt al VEEEEEL langer geen updates meer.

.
02-06-2014, 09:22 door Mysterio
Door Anoniem: Tja,moeten die mensen zelf weten.
Wij in de studio voor ons internetradiostation ook,daar wordt nog volop Xp gebruikt.
Het is immers niet meer de modernste apparatuur helaas,daar is geen geld voor.(..)
Ik ga het doen... Echt waar... Waarom probeer je Linux niet? Het is gratis en bevat prima gratis DJ software (bijvoorbeeld Mixx) Geen gedoe met hardware vervangen, geen gedoe met Windows XP en geen onnodig geld verspillen aan standaard hardware met een mooi omhulsel.
02-06-2014, 14:55 door Anoniem
"Volgens mij zal er door de interesse van een hoop mensen in dat os ook binnenkort een stijging in het gebruik komen ipv een daling ."

Lol, waarom zou het aantal mensen dat geinteresseerd is in een sterk verouderd produkt stijgen ?
02-06-2014, 19:37 door PNJvG
Alle security flaws die tot nu toe in XP gevonden zijn na de beëindiging van de ondersteuning hebben admin-rechten nodig om gevaarlijk te zijn. Werk dus áls je nog op XP wilt werken niet als admin maar als gewone user dan ben je (tot nu toe) safe.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.