image

Rabobank biedt klanten tool voor veilig internetbankieren

dinsdag 27 november 2012, 15:17 door Redactie, 1 reacties

De Australische en Nieuw-Zeelandse afdeling van de Rabobank geeft klanten een tool om veilig te kunnen internetbankieren, maar in een recente test scoorde het product een zware onvoldoende. Rabobank Australia en New Zealand, dat onderdeel van de Rabobank Group is, heeft TrustDefender van het Amerikaanse beveiligingsbedrijf ThreatMetrix als oplossing gekozen.

De software moet voorkomen dat malware meelift tijdens internetbankieren. Malware op de computer kan namelijk extra transacties klaarzetten of rekeningnummers en bedragen wijzigen zonder dat de gebruiker dit doorheeft. Ook is het mogelijk dat de malware extra velden injecteert of bijvoorbeeld meldingen geeft dat er onderhoud plaatsvindt.

"We gebruiken twee-factor authenticatie met een fysieke token voor onze klanten die internetbankieren, wat ons het vertrouwen geeft dat we met legitieme klanten online te maken hebben. We wilden er ook voor zorgen dat de online sessie van onze klanten op een hoger niveau werd beschermd", zegt Alister Bennett van Rabobank Australia en New Zealand

Tool
De bank gaat nieuwe klanten naast de twee-factor authenticatie ook de TrustDefender Client van ThreatMetrix aanbieden. Zodra een klant inlogt wordt die voor de gevaren van malware gewaarschuwd en hoe de beveiligingstool hierbij kan helpen. "Sinds we TrustDefender Client als gratis download zijn gaan aanbieden, heeft 80% van de klanten die geïnstalleerd", aldus Bennett.

"Onze klanten vertrouwen ons en kijken naar ons voor advies. Veel klanten zijn dankbaar voor onze technische kennis om ze tegen malware en andere cyberaanvallen te beschermen."

Test
Onlangs kwam er echter een rapport van MRG Effitas uit, waar verschillende virusscanners en beveiligingstools in werden vergeleken. Naast bekende virusscanners werd ook Trusteer Report getest, dat ING aan klanten aanbiedt, en TrustDefender. Trusteer wist elke test succesvol te doorstaan, maar TrustDefender faalde tijdens alle drie de pogingen en kon in de testscenario's klanten niet beschermen.

Reacties (1)
27-11-2012, 23:11 door Anoniem
Die tool werkt voor geen meter. Je browser heeft er meer last van dan zonder.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.