image

Diabeet die eigen insulinepomp hackte aan de slag bij Rapid7

maandag 2 juni 2014, 12:11 door Redactie, 2 reacties

Een beveiligingsonderzoeker die aan diabetes leidt en wereldwijd bekend werd doordat hij zijn eigen insulinepompje hackte gaat aan de slag bij IT-beveiligingsbedrijf Rapid7. Jay Radcliffe presenteerde in 2011 tijdens de Black Hat Conferentie zijn werk naar de veiligheid van medische apparatuur.

Radcliffe liet zien hoe hij met insulinepompjes kon communiceren om ze vervolgens diabetici een fatale dosis insuline te geven. Het bedrijf dat de pompjes ontwikkelde, Medtronic, schakelde een team van beveiligingsconsultants in om de veiligheid van de apparaten te controleren. De onderzoekers ontdekten nog meer problemen, die ook in potentie dodelijk waren.

Volgens Radcliffe staan de problemen bij Medtronic niet op zichzelf. "Als een patiënt en gebruiker van deze technologie, is het veiliger maken van de wereld één van mijn drijfveren; nieuwe technologieën in de medische wereld zijn vaak niet klaar voor de gevaren waar de op elkaar aangseloten wereld mee te maken heeft", aldus de onderzoeker in de aankondiging.

Bij Rapid7, dat onder andere bekend is vanwege het aanbieden van de populaire Metasploit hackingtool, zal hij als onderzoeker en consultant aan de slag gaan. "Als een diabeet die van deze apparaten afhankelijk is, zie ik mezelf als een pleitbezorger op dit gebied." Daarnaast roept hij ook andere hackers en security professionals op om zich op de wereld van ingebedde apparaten te storten, aangezien deze apparatuur steeds meer invloed op de fysieke wereld heeft.

Reacties (2)
02-06-2014, 12:24 door Anoniem
En dat terwijl hij dus een zwarte hoed wenst te dragen. Stinkt naar illegaliteit, volgens de eigen "logica".
02-06-2014, 13:51 door Preddie
Door Anoniem: En dat terwijl hij dus een zwarte hoed wenst te dragen. Stinkt naar illegaliteit, volgens de eigen "logica".

.... Kom maar Pietertje.... ff wisselen jongen .....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.