image

'Toename salami-aanvallen in 2013'

woensdag 28 november 2012, 07:01 door Redactie, 6 reacties

Bedrijven krijgen volgend jaar met meer 'salami-aanvallen' te maken, een verzameling van kleine aanvallen die uiteindelijk tot een grotere aanval uitmonden. "Net zoals een sandwich wordt belegd met elke keer één ingrediënt, denken we dat de grote hoeveelheden informatie over werknemers en zakelijke partners een geheel nieuwe en echte dreiging voor organisaties vormen", aldus Yaki Faitelson.

De CEO van beveiligingsbedrijf Varonis stelt dat alle losse informatie die over een individu online te vinden is, aan elkaar geknoopt kan worden om een volledig beeld te krijgen van wie iemand is en waar hij of zij voor werkt. Met name werknemers in hogere functies zouden risico lopen.

Om personeel bewust te maken adviseert Faitelson om van één werknemer de informatie te verzamelen die eenvoudig op het web te vinden is en dit vervolgens te laten zien.

Reacties (6)
28-11-2012, 08:43 door Anoniem
Salami? Lekkerrrrrrr
28-11-2012, 09:16 door Anoniem
Wij van WC-Eend voorspellen dat toiletten in 2013 te maken krijgen met een toenemende vervuiling. Toileteigenaren krijgen het advies te investeren in toiletreinigingsmiddelen.
28-11-2012, 12:13 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
28-11-2012, 12:35 door Anoniem
Wij van WC-Eend voorspellen dat toiletten in 2013 te maken krijgen met een toenemende vervuiling. Toileteigenaren krijgen het advies te investeren in toiletreinigingsmiddelen.

Heb je de post uberhaupt gelezen en ben je maar meteen wat gaan blaten? Kennelijk wel. Ik zou zeggen lees het artikel eens door en zie de aanbeveling die er gemaakt wordt. Dit heeft niks te maken met software maar alles met social engineering. En dat is een trend aan het worden.
28-11-2012, 14:20 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
28-11-2012, 17:46 door Anoniem
Targeted attacks worden al sinds het begin (circa 2004) gebaseerd op publieke informatie. Qua voorspelling heeft het niet veel waarde. De beschrijving van kleine aanvalletjes lijkt verdacht veel op wat sommigen APT noemen.

Het is wel een echt probleem - tot op zekere hoogte. Als een land of militaristische organisatie een oorlog aan het plannen is en die wil strategische fabrieken of personen uitschakelen, dan heb je zeker wel een probleem. Het is bekend dat er bijvoorbeeld vanuit China belangstelling is voor strategische "doelen" zoals nutsbedrijven (water, energie) en overheden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.