image

Windows 8 al 40 miljoen keer verkocht

woensdag 28 november 2012, 00:43 door Redactie, 18 reacties

Microsoft heeft sinds 26 oktober 40 miljoen licenties van Windows 8 verkocht. Dat liet Microsoft topvrouw Tami Reller tijdens de jaarlijkse technologie conferentie van Credit Suisse weten. Met name de verkoop van Windows 8-upgrades loopt zeer voorspoedig voor de softwaregigant. Op dit gebied zou Windows 8 zelfs het populaire Windows 7 weten te verslaan.

"We hebben ervoor gezorgd dat Windows 8 fantastisch werkt op bestaande Windows 7 pc's en ook het upgraden van Windows 7 naar Windows 8 hebben we super eenvoudig gemaakt", aldus Microsoft's Brandon LeBlanc. Die prijst ook de apps in de Windows Store. Niet alleen zouden er steeds meer apps verschijnen, een aantal apps heeft inmiddels een omzet van 25.000 dollar bereikt.

Reacties (18)
28-11-2012, 01:09 door WhizzMan
Ze hebben 40 miljoen licenties verkocht aan resellers, niet aan eindklanten. Dikke kans dat er nu 30 miljoen PCs ergens in een magazijn staan te wachten tot iemand ze koopt en er dan windows 7 op terugzet, omdat dat de bedrijfsstandaard nou eenmaal is. Die 30 miljoen die ik nu noem is ongeveer net zo betrouwbaar als die 40 miljoen die MicroSoft claimed.

Ter vergelijking, Apple heeft in 2 de eerste twee maanden 7 miljoen upgrades van hun OSX 10.8 pakket verkocht aan eindgebruikers. Dat zijn alleen de upgrades, niet de nieuwe computers en ze zijn bij eindgebruikers terecht gekomen, niet in een grote loods op een computer die nog niet verkocht is. Apple heeft minder dan een achtste van de markt voor desktopcomputers in handen. Dat betekent dus dat ze als ze die 7/8e marktaandeel van microsoft hadden, ze 49 miljoen upgrades hadden verkocht rechtstreeks aan eindklanten in twee maanden.

Apple verkoopt ruim 10 miljoen computers per maand. Dat betekent dat ze in die eerste twee maanden dus ook nog een 20 miljoen nieuwe computers verkocht hebben. Ook daar geld, als ze net zoveel marktaandeel zouden hebben als MicroSoft, zouden ze dus in die 2 maanden 140 miljoen licenties verkocht hebben.

Om eerlijk te blijven, MicroSoft heeft pas een maand gehad, dus de getallen van Apple moeten door twee gedeeld worden. Dan nog, Apple heeft voor z'n laatste versie van het desktop besturingssyteem kennelijk ruim twee keer zoveel gebruikers weten te interesseren dan MicroSoft.

Ik ben benieuwd of de Windows 8 RTS cijfers binnenkort ook bekend worden. Als ik de reacties zie, denk ik dat de Zune het beter deed dan de nieuwe telefoons met Windows 8 er op....
28-11-2012, 06:48 door Anoniem
Door WhizzMan: Ze hebben 40 miljoen licenties verkocht aan resellers, niet aan eindklanten. Dikke kans dat er nu 30 miljoen PCs ergens in een magazijn staan te wachten tot iemand ze koopt en er dan windows 7 op terugzet, omdat dat de bedrijfsstandaard nou eenmaal is. Die 30 miljoen die ik nu noem is ongeveer net zo betrouwbaar als die 40 miljoen die MicroSoft claimed.

Ter vergelijking, Apple heeft in 2 de eerste twee maanden 7 miljoen upgrades van hun OSX 10.8 pakket verkocht aan eindgebruikers. Dat zijn alleen de upgrades, niet de nieuwe computers en ze zijn bij eindgebruikers terecht gekomen, niet in een grote loods op een computer die nog niet verkocht is. Apple heeft minder dan een achtste van de markt voor desktopcomputers in handen. Dat betekent dus dat ze als ze die 7/8e marktaandeel van microsoft hadden, ze 49 miljoen upgrades hadden verkocht rechtstreeks aan eindklanten in twee maanden.


Apple heeft maar ongeveer een twintigste deel (dus 5 à 6 procent) van van de markt voor desktopcompiters in handen.
Zie de grafiek op https://semiaccurate.com/2012/11/27/microsofts-problems-another-data-point/.
28-11-2012, 07:19 door Anoniem
Lees de "'SuperSite for Windows" over de verkoop aan eindgebruikers:

http://winsupersite.com/windows-8/windows-8-sales-well-below-projections-plenty-blame-go-around
28-11-2012, 09:01 door Mysterio
Door WhizzMan: Ze hebben 40 miljoen licenties verkocht aan resellers, niet aan eindklanten.
Het blijft goochelen met cijfers. Ze hebben vast ook cijfers van de actieve systemen en dat is uiteraard een ander verhaal. Het feit blijft dat deze cijfers worden afgezet tegen de cijfers van Windows 7 en dan ziet het er toch best goed uit.
28-11-2012, 09:16 door Anoniem
Vergelijken met apple is flauwekul, je moet je macs wel constant upgraden want voor je het weet is hun product niet meer gesupporteerd. Wat een service van dat overroepen bedrijf.
28-11-2012, 09:33 door Anoniem
Microsoft is erg goed in het mooier doen voorkomen dan het wezenlijk is. Ik kan me nog een reclamespot van Windhoos 98 herinneren: mooi gelikt, uiteindelijk bleek het lucht.
28-11-2012, 09:55 door Anoniem
Wij hebben de afgelopen 2 maanden 5 bezoekers met Windows 8 op de website gehad. Dus ze zijn er wel.
28-11-2012, 12:06 door PeterB
Wat ik heb gezien van Windows 8 is eerlijk gezegd gewoon belachelijk.

De afgelopen jaren heeft M$ veel klanten op steeds duurdere computers gejaagd omdat de interface van hun OS steeds zwaarder werd aan de kant van de grafische kaart. De " schil" werd steeds mooier gemaakt, maar waar het om gaat is natuurlijk de basis. Als de basis al niks is, dan wordt alles wat je daarop opbouwt even onstabiel als die basis is.

M$ heeft nu miljoenen uitgegeven voor een " nieuw logo" en een " nieuwe look" . Kudoos voor de dame die M$ zo heeft weten te foppen met dat goedkope logo van ze. Iedere 6e klasser had dat kunnen maken.

Nu gaat Win 8 op de Back To Basic tour. Met simplistische vakjes en blokjes, het lijkt wel een digitale versie van de blokkendoos . M$ wil niet achterblijven in de iGadget hype dus komt men met de Windows Phone, de Windows Tablet en uiteraard het zelfde scherm voor de computer.

Ik zie *echt* de zakelijke wereld niet de godganse dag vakjes aantikken op een touchscreen.
Ik denk dat M$ zichzelf flink in de voet geschoten heeft met Win 8.

Gelukkig heb ik daar zelf geen last van met mijn Appeltje ;)
( Noot voor de Apple haters: Ik heb diverse MCSE certificeringen. Pas als je de basis van Windows kent ga je Apple waarderen )
28-11-2012, 12:54 door dutchfish
ik denk persoonlijk dat een windows manager op een desktop steeds minder relevant gaat worden, simpelweg omdat de desktop in de toekomst gaat verdwijnen en vervangen gaat worden door meer mobiele oplossingen.

Of de metro interface hier nog iets aan kan veranderen betwijfel ik sterk. IN mijn optiek heeft Microsoft de slag op de mobiele markt al lange tijd geleden verloren. Daar zie ik nu niet zo snel weer verandering in komen.

Ik denk veel meer dat voor de periode 2013 mobiele 'powerhouses' hun intrede zullen gaan doen. Kijk maar naar de jongste telgen aan de hardware boom zoals ARM systemen en moderne APU's.

In tegenstelling tot een unverseel desktop systeem wat overal op past, zie ik juist ruimte en witte plekken voor specialistische mobiele oplossingen. Daar gaat waarschijnlijk metro ook niet echt in slagen.

Wie de afloop weet mag het zeggen. Ik denk dat ik deze windows versie maar een keertje oversla voor de zakelijke desktop.

Mijn 2 centen
28-11-2012, 14:25 door Anoniem
Windows 8 is de Windows ME: slecht.
28-11-2012, 17:08 door Gebruiker30037
wie wil die crap nog runnen?

ik heb principes, dus ben vanwege uefi overgestapt naar opensuse

wincrap mag nooit en te nimmer de baas worden van mijn pc.
28-11-2012, 18:28 door vimes
Het zal straks met de normale consumenten ook wel snel gaan met de verkoop. Microsoft zal er zoals altijd voor zorgen dat de belangrijkste winkelketens alleen w8 mogen verkopen als de oudere producten uit de verkoop gaan.
28-11-2012, 21:56 door Anoniem
Wel jammer dat je tijdens het kopen van Windows 8 tijdens de upgrade (in het upgrade programma) geen flauw idee hebt of je op een veilige manier je creditcard data aan het invoeren en versturen bent... Maar goed, gaan we dan maar even vanuit....
29-11-2012, 00:18 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
29-11-2012, 08:27 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
29-11-2012, 08:31 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
29-11-2012, 09:15 door Gebruiker30037
Door Kourtisanne Xbox-driver:
Door ??: wie wil die crap nog runnen?

ik heb principes, dus ben vanwege uefi overgestapt naar opensuse

wincrap mag nooit en te nimmer de baas worden van mijn pc.

En hoe weet je dat het crap is? Je heb het immers nog niet eens geprobeerd!

ik heb windows 7 en windows 8 gerdraaid. zoals ik al zei , vanwege het feit dat vendors uefi implementeren ben ik overgestapt, daar ik wieger dat een OS mij de baas wordt.

de andere reden is dat op tegenlicht een docu was over de extreme gevaren van malware.

mijn conclusie is daarom dat windows crap is
29-11-2012, 13:10 door Anoniem
Ik vind het er best mooi uitzien die tegels.
Maar ik zie geen enkele meerwaarde op mijn pc en zorgt alleen voor irritaties.
40 miljoen? Die cijfers zijn voornamelijk omhoog gekrikt met die goedkope 'upgrade'.

Interessanter zou zijn te weten hoeveel mensen weer een downgrade hebben gedaan.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.