image

Chinees centrum verbiedt VPN voor Facebook

woensdag 28 november 2012, 12:06 door Redactie, 3 reacties

Op Google+ zijn foto's verschenen waarop Chinese internetgebruikers worden gewaarschuwd dat Virtual Private Networks (VPN), waarmee de grote Chinese firewall is te omzeilen, niet bedoeld zijn om websites zoals Facebook en Twitter te bezoeken. Een bedrijfscentrum in Jinan, de hoofdstad van de oostelijke kustprovincie in Shandong, zou het VPN-gebruik nauwlettend volgen, zo blijkt uit twee waarschuwingen die werden opgehangen.

"Recentelijk is ontdekt dat 's nachts in sommige kamers het personeel op verboden websites, zoals Facebook, Twiter, MySpace, etc., inlogt. Na het ontdekken van dit soort activiteiten wordt de internettoegang van de overtreder direct afgesloten en de politie ingelicht", aldus het 'Jinan City Internet Monitoring Team'.

VPN
Dat stelt verder dat het straks alleen nog internettoegang zal verlenen aan personen die zich via hun echte naam registreren en inloggen. Een andere waarschuwing waar China Digital Times over schrijft laat het volgende weten:

"Om toegang door personeel tot verboden websites door middel van VPN software te voorkomen, zal de VPN-functie nu worden uitgeschakeld. Wie VPN-toegang tot het internet moet hebben, kan een technicus vragen om te helpen bij het opzetten van de verbinding." Of ook andere Chinese steden het VPN-verbod zullen volgen is onbekend.

Reacties (3)
28-11-2012, 14:14 door Anoniem
Wat staat ons nog te wachten?
28-11-2012, 22:13 door Anoniem
haha als ze dat hier gaan doen maak ik zelf wel een proxy die ik dan host in zweden of rusland ofz in iedergeval een land waar geen rare regeltjes zijn
29-11-2012, 00:47 door Anoniem
"Ivo bij?"
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.