image

Schneier: encryptie beste wapen tegen massasurveillance

dinsdag 3 juni 2014, 11:30 door Redactie, 4 reacties

Het gebruik van encryptie is het beste wapen dat internetgebruikers hebben om zich tegen grootschalige surveillance door inlichtingendiensten te beschermen, zo stelt beveiligingsgoeroe Bruce Schneier. "De enige reden dat de NSA alles verzamelt is omdat het eenvoudiger is dan gerichte surveillance."

Het gebruik van encryptie zorgt er juist voor dat de Amerikaanse inlichtingendienst gericht te werk moet gaan, laat Schneier tegenover Softpedia weten. De NSA mag dan een groter budget hebben dan dat van alle andere inlichtingendiensten bij elkaar opgeteld, ze hebben nog steeds met de economisch realiteit te maken, gaat de beveiligingsgoeroe verder.

Encryptie

Niet alleen eindgebruikers moeten meer met encryptie werken, ook landen doen er verstandig aan om het te gebruiken. Vanwege de surveillance door de NSA zijn in Brazilië en Duitsland allerlei initiatieven gestart om een 'intern' en nationaal internet op te zetten. Volgens Schneier is dit slechts een deel van de oplossing.

"Uiteindelijk is het een politiek probleem. Overheden zoals Duitsland en Brazilië moeten de VS ervan overtuigen om hen niet te bespioneren. Ja, dat is inderdaad onwaarschijnlijk. Ze moeten daarnaast ook encryptie zo breed mogelijk implementeren, zodat massasurveillance gewoon niet mogelijk is."

Reacties (4)
03-06-2014, 11:36 door Mysterio
Ah, een ieder weer zijn eigen taal. De toren van Babel gaat wederom niet voltooit worden.
03-06-2014, 11:51 door Anoniem
Door Mysterio: Ah, een ieder weer zijn eigen taal. De toren van Babel gaat wederom niet voltooit worden.

Het verhaal van “De Toren van Babel” is een sprookje, grootschalige surveillance door inlichtingendiensten en bedrijfsspionage NIET.
03-06-2014, 14:12 door Anoniem
In de beginjaren van internet en e-mail gold de regel: schrijf niets in je e-mail dat niet je de volgende dag op de voorpagina's van de kranten wil hebben staan. Dat blijft een goede regel, niet alleen voor e-mail.
04-06-2014, 09:33 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Mysterio: Ah, een ieder weer zijn eigen taal. De toren van Babel gaat wederom niet voltooit worden.

Het verhaal van “De Toren van Babel” is een sprookje, grootschalige surveillance door inlichtingendiensten en bedrijfsspionage NIET.

Mwahh, niet helemaal correct (dus poneer jouw inzichten niet als de werkelijkheid bitte !!)

(zie onderzoek hier gedaan.......de verdere interpretatie van schrijver inzake filosofische beschouwingen doen niet ter zake)
http://spirituelefilosofie.blogspot.nl/2008/04/de-toren-van-babel.html

Via oude kleitabletten (onder andere) is het oude Bijbel verhaal terug te vinden. De toren van Babel heeft wel bestaan.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.