image

Belasting Android-antivirus nauwelijks merkbaar

woensdag 28 november 2012, 17:36 door Redactie, 3 reacties

Virusscanners hebben nauwelijks effect op de prestaties van smartphones en tablets met het Android-besturingssysteem, hoewel er enkelen zijn die de batterij leeg slurpen. Het Duitse testorgaan AV-Test.org gaat vanaf februari 2013 ook tests van mobiele virusscanners voor Android publiceren. In de aanloop naar deze tests worden er ook interne tests georganiseerd, waarvan fabrikanten de resultaten voor hun eigen PR mogen gebruiken.

Hoewel AV-Test de interne resultaten niet per leverancier publiceert, heeft het alvast een aantal algemene cijfers gepubliceerd. De gemiddelde detectie van malware bedraagt "slechts 91%", zegt Andreas Marx van AV-Test tegenover Security.nl. Het slechtst presterende product zou niet verder dan 61% zijn gekomen.

Prestaties
Ook de belasting van de virusscanners is in veel gevallen nauwelijks merkbaar op de batterijduur. Een aantal tools bleken echter de batterij leeg te slurpen en veel van de processor te vragen. Dit was vooral merkbaar tijdens echt gebruik, zoals het bezoeken van websites, lezen van documenten of het bekijken van video's.

In sommige gevallen ging het om een verschil van 30%. De meeste anti-virus apps vormen nauwelijks een belasting, en zouden een impact van 2% of minder hebben. False positives, het onterecht detecteren van een schone, legitieme applicatie als geïnfecteerd, is amper een probleem. Slechts één product beschouwde 2 van de 200 geinstalleerde, schone apps als besmet.

Reacties (3)
29-11-2012, 12:35 door hx0r3z
Het belast de cpu of ram ook bijna niet. Maar wel de battery. En niet zo een beetje ook nog.
Zelf heb ik dit getest, en je hebt er niks aan want je telefoon is leeg al naar een paar uur hierdoor.
30-11-2012, 21:12 door Anoniem
Ik gebruik het uitstekende en gratis Avast! Free Mobile Security op mijn Sony Xperia P en merk nauwelijks verschil in batterij duur.
10-03-2013, 20:20 door Anoniem
Nouja, dan werkt ie wel.. Als je telefoon leeg is krijg je ook geen rotzooi.. Zinloos dus, maarja, de gemiddelde gebruiker moet tegenwoordig jailbreaken, rooten of hoe je het noemen wilt, er totaal geen benul van hebben EN voor een duppie op de eerste rij zitten, dus mooi geadverteerde gratis baggerzooi erop.

Als je iets goeds wilt, zul je moeten betalen.. Als je moet jailbraiken om er meer uit te halen had je VOORAF meer moeten uitgeven voor een beter toestel. Dus niet achteraf zeuren!

Er zijn best goede gratis apps, maar lees altijd de voorwaarden. Als je het spul gebruikt ga je er dus kennelijk allemaal mee akkoord.

Conclusie: lomp gezegd en kort door de bocht.. Iedereen die last heeft van die rotzooi is een onbenullige incompetente krentenkakker!

Ga mensen leren om met de spullen om te gaan die ze kopen en niet achteraf de troep opvegen die ze ermee aanrichten.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.