image

Windows 8 keygenerator blijkt sms-val

donderdag 29 november 2012, 09:57 door Redactie, 6 reacties

Net als met het verschijnen van andere Windows-versies grijpen criminelen de komst van Windows 8 aan om met malware besmette keygenerators te verspreiden. Deze programma's laten gebruikers een licentienummer genereren en illegale versies van het besturingssysteem activeren. Anti-virusbedrijf Trend Micro ontdekte recent twee valse programma's die zich als Windows 8 keygenerator en activator voordoen.

Social engineering
De eerste beweert een geldige licentie te generen, maar blijkt in werkelijkheid adware te zijn die een Windows 8 applicatie van Solimba downloadt. Het andere programma laat gebruikers geloven dat ze er een illegale Windows 8-versie mee kunnen activeren. Daarvoor moet echter eerst een sms naar een bepaald nummer worden gestuurd. Daarnaast wordt de computer voor het plegen van clickfraude gebruikt.

"De mensen achter deze malware hopen op de populariteit van Windows 8 mee te liften en de gretigheid van gebruikers om de software uit te proberen. En het gebruik van nieuwe programma's, software of apps als social engineering lokaas is nog altijd een effectieve methode voor aanvallen", zegt analist Roddell Santos.

Reacties (6)
29-11-2012, 13:13 door Anoniem
Geen medelijden voor mensen die hierdoor geinfecteerd raken...
Eigen risico...

Die upgrade licenties kosten maar een prikkie...
29-11-2012, 14:01 door Anoniem
Tja hier kon je ook van uit gaan he?,hackers en criminelen stoppen altijd wel een trojan in keygens en of malware,om acher iemand zijn gegevens te komen.
Nou ja niet altijd zit er in een keygen een virus,trojan of malware,er zijn ook eerlijke keygens.
Maar je moet als je op een illegale manier iets wil,en je wil omdat je niet wil betalen voor een shareware programma of trialversie van een commercieel programma omdat het te duur is.
Maar als je het dan toch wil gebruiken,dan is dat dan voor eigen verandwoordelijkheid,en moet je opletten welke keygen je gebruikt of waar je het juiste serialnummer vandaan haalt.
Tja iedereen doet wel eens een keertje wat niet mag toch?.
29-11-2012, 15:47 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
29-11-2012, 22:15 door Anoniem
Mirjam, ik zal je even aanvullen. Linux Mint is onderdaad een geweldig gratis alternatief. En het werkt zelfs beter dan Windows!
29-11-2012, 23:01 door Anoniem
Ja helemaal meer eens Anoniem 13:13... Gebruik dan een gratis systeem software. Op dit soort dingen kan je wachten.
30-11-2012, 16:50 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.