image

Nederland tekent verdrag met VS over onderzoek

donderdag 29 november 2012, 15:39 door Redactie, 7 reacties

Nederland en de Verenigde Staten hebben in Washington een verdrag ondertekend om samen onderzoek op het gebied van binnenlandse en civiele veiligheid te verrichten. Het verdrag, dat vorige week al werd aangekondigd, regelt hoe gezamenlijke projecten kunnen worden gestart, hoe financiering mogelijk is en de publicatie van onderzoeksresultaten.

Concrete projecten vinden pas plaats nadat beide partijen hebben ingestemd met een onderzoeksvoorstel. Vooralsnog wordt vooral gedacht aan gezamenlijk onderzoek op het terrein van cybersecurity. Het project is dan ook vooral faciliterend en voorwaardenscheppend.

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) zijn nauw betrokken bij de totstandkoming en werken samen om invulling te geven aan dit verdrag.

Reacties (7)
29-11-2012, 15:48 door Anoniem
En zo wordt de burger zonder morren nog maar weer een keertje uitverkocht. Dank je wel, fred&ivo. Ik voel me zooooooooo veilig nu.
29-11-2012, 16:23 door Security Scene Team
Door Anoniem: En zo wordt de burger zonder morren nog maar weer een keertje uitverkocht. Dank je wel, fred&ivo. Ik voel me zooooooooo veilig nu.

Hm nou, Beste mede-burgers: hoe voelt het nou om keer op keer in je O`tje genomen te worden door Ivo & fred?
ik zit er al aan te denken om te verhuizen naar een blijf van mn lijf huis.

EDIT:
Aan de Redactie het volgende;
graag passende plaatjes gebruiken bij artikels. het plaatje wat dit keer getoont word doet me denken aan een visionair. en ivo opstelten is VERRE van dat. daarom stel ik een plaatje voor die ik onlangs tegen kwam op internet en ook gebruikt werd bij een artikel over ivo opstelen:

http://beris.nl/jb/wp-content/uploads/2012/10/ivo1.jpeg

bron:
http://beris.nl/jb/2012/10/16/another-letter-from-ivo/

en deze vond ik ook erg geslaagd:
http://www.nrc.nl/opklaringen/files/2012/10/Opstelten-nrc-480x311.jpg

http://i49.tinypic.com/2i7xzme.jpg

zoals je ziet, keus genoeg en het past beter bij ivo opstelten.
29-11-2012, 23:03 door Anoniem
Lol als er 1 Big Brother in de wereld is is het de Verenigde Staten wel...
29-11-2012, 23:25 door Anoniem
Door Anoniem: En zo wordt de burger zonder morren nog maar weer een keertje uitverkocht. Dank je wel, fred&ivo. Ik voel me zooooooooo veilig nu.
Waarom houdt het gezamenlijk doen van onderzoek in dat we uitverkocht worden? De betrokkenheid van het NWO wijst op wetenschappelijk onderzoek. Vermoedelijk is de competentie van onderzoekers uit die hoek heel wat groter dan die van Opstelten zelf, dan heb je het vermoedelijk over het soort mensen waarvan er vandaag nog een in het journaal kernachtig onder woorden heeft gebracht waarom hij geen vertrouwen in het nieuwe EPD heeft.
30-11-2012, 13:23 door Anoniem
@hierboven: Read between the lines. De overeenkomst is gewoon een mantelconstructie om uitwisseling van vertrouwelijke en privacy-gegevens te faciliteren, hoe onrechtmatig het ook blijft. De US overheid kijkt b.v. al jaren mee bij ONS betalingsverkeer en jij denkt dat het hier alleen over wetenschappelijk onderzoek gaat ? Koekoek !
30-11-2012, 14:40 door Anoniem
Die figuren hebben altijd een hidden agenda...
03-12-2012, 00:46 door AdVratPatat
Die gegevens worden toch wel uitgewisseld, daar hebben ze dat volstrekt onduidelijke verdragje echt niet voor nodig.
Dat het onderzoek betreft, geloof ik ook niet, daar stellen we in de regel een commissie voor aan, een instituut voor op, of een budget voor apart.

Het lijkt me een opstapje naar wat anders...
De vraag is wat.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.