image

Microsoft verklaart oorlog aan clickfraude

vrijdag 30 november 2012, 10:01 door Redactie, 2 reacties

Advertenties spelen een belangrijke rol op internet, maar 22% van de clicks die advertenties ontvangen zijn frauduleus. Reden voor Microsoft om deze vorm van cybercriminaliteit, beter bekend als clickfraude, hard aan te pakken. Clickfraude is het doelbewust stelen van advertentiegeld door een click te generen die niet van een potentiële klant afkomstig is, of door een click van de rechtmatige uitgever te kapen.

Adverteerders betalen voor clicks op hun advertenties, maar in het geval van clickfraude zijn het cybercriminelen die deze clicks genereren. Een adverteerder kan daardoor denken dat zijn advertentiecampagne een succes is, terwijl geen enkel mens ooit op zijn advertenties heeft geclickt.

Uit onderzoek zou blijken dat 22% van alle clicks op advertenties frauduleus zijn. In de meeste gevallen wordt clickfraude door malware uitgevoerd. Doordat de besmette computers van over de hele wereld clicks genereren, is het lastig om te zien dat het frauduleuze clicks zijn. Inmiddels zou 60% tot 70% van alle malware een vorm van clickfraude toepassen.

Bestrijding
Daarom laat Microsoft twee onderdelen, het Microsoft Malware Protection Center (MMPC) en het Microsoft Online Forensics team in AdCenter, samenwerken om clickfraude aan te pakken. Zo worden grote dataverzamelingen onderzocht om verdacht gedrag met betrekking tot malware en advertentie-clicks te achterhalen.

Daarnaast wordt er aan preventiesystemen gewerkt en wil Microsoft de gehele keten van cybercriminelen in kaart brengen die van clickfraude profiteren. Inmiddels zouden drie malware-families die op deze manier geld van adverteerders stelen zijn geïdentificeerd en kon het ten onrechte betaalde bedrag voor de frauduleuze clicks worden teruggevorderd.

Reacties (2)
30-11-2012, 14:47 door Anoniem
Komen ze daar nu pas mee. Haha dit bestaat als zolang dat het zeer professioneel geregeld word...
01-12-2012, 00:07 door Anoniem
Inderdaad als ik een advertentie van Microsoft zie klik ik daar altijd op. Hilarisch toch hoe ze je voorstellen om IE9 te gebruiken terwijl je een een niet MS OS gebruikt.

Ik denk dan altijd dat kost ze weer een paar centen en vele kleintjes maken een groot.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.